1 Μαρτίου 2010

Να κατοχυρωθούν οι συνδικαλιστικές ελευθερίες των μαθητών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ-ΤΙΜΩΡΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ
ΠΟΥ ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ
.

Τις μέρες που όχι μόνο σε τοπικό, αλλά και σε πανεθνικό επίπεδο η κοινωνία έκπληκτη πληροφορείται τη θηριωδία της φασιστικής συμπεριφοράς των μαθητών στα Χανιά έναντι της καθηγήτριάς τους, σε ένα άλλο νομό της Κρήτης, το Ηράκλειο, μαθητής του Λυκείου ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΠΟΒΟΛΗ 2 ΗΜΕΡΩΝ!! από το Λυκειάρχη, επειδή καλούσε τους συμμαθητές του σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο, την ημέρα της Πανδημοσιοϋπαλληλικής-Πανεργατικής Απεργίας (24 Φλεβάρη).

Η διήμερη αποβολή του μαθητή, εκλεγμένου μέλους του 15μελούς συμβουλίου του σχολείου του, την επομένη της απεργίας (Πέμπτη-Παρασκευή) αποτελεί πράξη όχι μόνο αντιπαιδαγωγική, αλλά και αντιδημοκρατική, αντισυλλογική, που προσβάλλει θεμελιώδεις δημοκρατικούς κανόνες σεβασμού των συλλογικών οργάνων και αποφάσεων.

Επιπλέον, υπονομεύει τις βασικές αρχές του ΜΕΤΩΠΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, που αποτελεί μια από τις βασικές κατακτήσεις του Λαϊκού κινήματος, στα πλαίσια του οποίου όχι μόνο σφυρηλατείται η ενότητα δράσης μαθητών-εκπαιδευτικών ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της Ιδιωτικοποίησης της παιδείας και των ταξικών φραγμών, αλλά συγχρόνως περιφρουρούνται οι συνδικαλιστικές ελευθερίες και κατακτήσεις.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ – ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟ
ΤΡΟΠΟ – ΤΟ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ… ΔΙΩΞΗΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΣΤΥΓΝΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΙΝΕΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΑΦΑΙΜΑΣΣΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΠΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΗ.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΔΙΩΞΗ ΜΑΘΗΤΩΝ