8 Φεβρουαρίου 2010

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗN

ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΜΑΣ
ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ
10:00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Συνάδελφοι, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ- ακολουθώντας πιστά τις εντολές των πολύχρωμων διευθυντηρίων της Ιμπεριαλιστικής Ε.Ε και τις απαιτήσεις των «Οίκων Αξιολόγησης» της χρηματιστικής ολιγαρχίας, προχωρεί σε ΝΕΑ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ, απόλυτα προσηλωμένη στο δόγμα της προάσπισης των συμφερόντων της πλουτοκρατίας.

Συγκεκριμένα, στα πλαίσια της εφαρμογής του στυγνά αντιλαϊκού ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ και εν όψει των Απεργιακών Αγώνων των Δημοσίων Υπαλλήλων, μέσα σε συνθήκες ανάπτυξης των διεκδικητικών αγώνων των Αγροτών, ο πρωθυπουργός της ..σοσιαλδημοκρατικής επέλασης στο λαϊκό εισόδημα, με το περίφημο ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ του προς τους υπηκόους-εργαζόμενους, εξήγγειλε ΝΕΑ ΕΠΕΛΑΣΗ ΣΤΟ ΛΑΪΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ και νέες ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ των κοινωνικών δαπανών, ξεκινώντας από το πιο ευάλωτο, το πλέον βαλλόμενο τμήμα των εργαζομένων, που είναι οι ΕΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ (Ωρομίσθιοι και Αναπληρωτές).

Ειδικότερα, για να εξοικονομηθούν οι πόροι…θυσιάζονται στο βωμό της ληστρικής κερδοφορίας του κεφαλαίου ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ των αδιορίστων συναδέλφων, στους οποίους η…σοσιαλδημοκρατική διαχείριση της καπιταλιστικής κρίσης ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ, μειώνοντας δραματικά τις προσλήψεις των μονίμων (στο 50%!), ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΔΡΑΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΑ, όπως δηλώθηκε καθαρά μέσω του…πρωθυπουργικού διαγγέλματος και όπως ετοιμάζεται, μέσω του αντιδραστικού νόμου «Καλλικράτης» για την Τ. Αυτοδιοίκηση.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, την παραμονή της έγκρισης του αντιλαϊκού Προγράμματος Σταθερότητας από τους αφέντες των διευθυντηρίων της Ιμπεριαλιστικής Ε.Ε, εξήγγειλε, δια στόματος πρωθυπουργού, ένα οδοστρωτήρα αντιλαϊκών μέτρων, που είναι καλά εδραιωμένα στις αντιδραστικές Ευρωπαϊκές Συνθήκες. Στα πλαίσια αυτά:

  • Περικόπτονται τα επιδόματα κατά 10%, δηλ μειώνονται και ονομαστικά οι αποδοχές μας, σε συνθήκες ανεξέλεγκτης αύξησης των βασικών αγαθών.

  • Παγώνουν οι μισθοί όλων των Δημοσίων υπαλλήλων, ανεξάρτητα από το ύψος των αποδοχών τους, δηλ τα χαμηλά λαϊκά στρώματα καλούνται να σηκώσουν τα βάρη της αρπαγής του κοινωνικού πλούτου από τη ντόπια οικονομική ολιγαρχία και το ευρωπαϊκό μονοπωλιακό κεφάλαιο.

  • Καταργούνται οι προσλήψεις στο Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, δηλ ΕΞΩΘΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ, των οποίων το δικαίωμα διορισμού καταργεί.

  • Εκμηδενίζεται η προϋπηρεσία των Αναπληρωτών και Ωρομισθίων (10-15 χρόνια σε κάθε γωνιά της επικράτειας), αφού επιβάλλεται ο εργασιακός τους αποκλεισμός μέσω της καθιέρωσης του ΑΣΕΠ ως μόνου τρόπου πρόσληψης, χωρίς την ταυτόχρονη δέσμευση για διορισμό και αυτών ακόμη των επιτυχόντων. Γιατί ο αριθμός των προσλήψεων θα κρίνεται…κάθε φορά, ανάλογα με τις δημοσιονομικές (!) ανάγκες. Στην πραγματικότητα η επιλογή του ΑΣΕΠ είναι…ο πιο παραπλανητικός τρόπος για τη ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ και την ισοπέδωση μιας από τις βασικότερες κατακτήσεις του κλάδου μας.

  • Τα σχολεία θα υπαχθούν στους ευρύτερους δήμους, που δημιουργούνται, μέσω του αντιδραστικού νόμου «Καλλικράτης», δηλ οι προσλήψεις, αλλά και οι αποδοχές μας θα καθορίζονται σε τοπικό επίπεδο, βάσει των ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ. Στη βάση αυτή ΑΙΡΕΤΑΙ Η ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ, ενώ οι όποιες ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ θα γίνονται, με τα «κριτήρια», που θα καθιερώνονται σε κάθε περιοχή ή σχολική μονάδα, όπως δήλωσε πρόσφατα και ο υφυπουργός παιδείας, ετοιμάζοντας την επιδρομή στα δικαιώματά μας.

  • Θεσπίζεται η κατηγοριοποίηση των εκπαιδευτικών και των σχολείων, τα οποία θα λειτουργούν πλέον ως «αξιολογήσιμες! μονάδες», στην υπηρεσία της σύνδεσής τους με τις τοπικές επιχειρηματικές ανάγκες και της ακόμη εντονότερης ταξικής τους δόμησης, αφού ακόμα και το πρόγραμμα σπουδών θα διαφοροποιείται από περιοχή σε περιοχή.

  • ΙΔΩΤΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, μετατρέπεται η σύνταξη σε επίδομα, αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, καθιερώνονται τα ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ (δηλ Ιδιωτικά) ΤΑΜΕΙΑ, εισάγεται η Ιδιωτική Ασφάλιση και ο στυγνός νόμος της Ανταποδοτικότητας.

  • Αυξάνονται οι άμεσοι και έμμεσοι φόροι, την ίδια στιγμή που φοροαπαλλάσσεται και φοροδιαφεύγει το επιχειρηματικό κεφάλαιο, ενώ χαρίζονται δεκάδες δις στη οικονομική ολιγαρχία.

Αυτή η φοροληστρική πολιτική ενάντια στα χαμηλά κοινωνικά στρώματα συμπορεύεται με το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς, την πολιτική της αποβιομηχάνισης και λαϊκής εξαθλίωσης.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ
ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΩΝ
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΜΑΣ

Η ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο Ι ΜΑΖΙΚΟΙ-ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΙ
ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΟΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ


Το παραπάνω κείμενο σε μορφή pdf:
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ-ΑΠΕΡΓΙΑ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ