21 Ιανουαρίου 2010

Συμπαράσταση στον αγώνα των αγροτών

ΜΕ ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ -ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.

ΟΙ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΟΙ «ΔΙΑΛΟΓΟΙ» ΔΕ ΘΑ ΚΑΜΨΟΥΝ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΉ ΠΑΡΈΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΊΟΥ χαιρετίζει τις ΜΑΖΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ και εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξή του στους δίκαιους και ενωτικούς αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς, έτσι όπως αυτοί ξεδιπλώνονται στα μπλόκα σε όλη τη χώρα, όπου αναδεικνύεται η δυναμική της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ τους στη στυγνά αντιλαϊκή πολιτική της ΚΑΠ, η οποία επιτάσσει:

  • Το ξεκλήρισμα των μικροκληρούχων της γης, στην κατεύθυνση της συγκεντροποίησης της Ιδιοκτησίας σε μια χούφτα «νέων τσιαφλικάδων- επιχειρηματιών», όπως επιτάσσουν οι νόμοι της ασύδοτης δράσης του κεφαλαίου στο χώρο της παραγωγής και εμπορίας των αγροτικών προϊόντων

  • Την κατάργηση κάθε μέτρου προστασίας της εγχώριας αγροτο-κτηνοτροφικής παραγωγής, στα πλαίσια της «Ελεύθερης διακίνησης και Εμπορίας των προϊόντων», που ορίζει η Ο.Ν.Ε

  • Την επιβολή ποσοστώσεων στην παραγωγή και περιορισμών στις παραδοσιακές δυναμικές καλλιέργειες(πχ. Βαμβάκι, τεύτλα, καπνός κλπ)

  • Την κυριαρχία στην εσωτερική αγορά των εισαγόμενων προϊόντων και τη συνακόλουθη δραματική μείωση της εμπορικής τιμής των εγχώριων προϊόντων , την αύξηση του κόστους παραγωγής τους και την οικονομική εξαθλίωση του μικρού αγρότη.

  • Το ξεκλήρισμα των μικροκαλλιεργητών, με την εξώθησή τους στο εργασιακό και κοινωνικό περιθώριο.

Απέναντι σε αυτήν την Αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, την οποία στηρίζει η Ν.Δ και τα διευθυντήρια της Ιμπεριαλιστικής Ε.Ε, οι αγρότες, αλλά και όλοι οι φορείς του Λαϊκού Κινήματος οφείλουν να ΟΡΘΩΣΟΥΝ ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΥ ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ.

    ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ.

    ΤΗ ΝΙΚΗ ΘΑ ΦΕΡΕΙ Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΛΗ

Το παραπάνω κείμενο σε μορφή pdf:
Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών-ΑΓΡΟΤΙΚΟ