15 Δεκεμβρίου 2009

Κοινή δήλωση τριών παρατάξεων - Απεργία 17 Δεκεμβρίου 2009

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ:
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ-ΔΙΚΤΥΟΥ
ΕΣΑΚ-ΔΕΕ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17-12

Συνάδελφοι-μετά την προκλητική παραβίαση των αρχών της Συνδικαλιστικής δεοντολογίας και Καταστατικής Νομιμότητας από τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ και την παράταξη της ΠΑΣΚ, που ελέγχει το προεδρείο-οι τρεις προαναφερόμενες παρατάξεις αναγκάζονται να προβούν σε δημόσια δήλωση-καταγγελία της Αντισυνδικαλιστικής και Αντικαταστατικής συμπεριφοράς της ΠΑΣΚ τόσο στο ζήτημα της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17-12, όσο και στο θέμα της ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ Γ.Σ. και του σωματείου μας συνολικότερα.

Ειδικότερα:

  1. Στην Εκλογο-Απολογιστική Γ.Σ (10-12) κατατέθηκε πρόταση από την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και την ΕΣΑΚ-ΔΕΕ, η οποία ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ από όλα τα μέλη της Γ.Σ, ΓΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ στην 3ΩΡΗ στάση, που είχε ήδη αποφασιστεί από την ΟΛΜΕ. Ωστόσο, στις 15-12 έφτασε στα σχολεία από το ΦΑΞ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΟ, ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ τους συναδέλφους, ενημερώνοντάς τους για μια 3ωρη στάση, η οποία είχε αποφασιστεί ήδη από την ΟΛΜΕ.

  2. Το εν λόγω ανυπόγραφο ενημερωτικό εσκεμμένα παραποιεί την αλήθεια, γιατί:

    • Η απόφαση της ΟΛΜΕ για 3ωρη στάση είχε ήδη ληφθεί, όταν έγινε η Εκλογο-απολογιστική Γ.Σ και ως εκ τούτου ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ μια ήδη ειλημμένη απόφαση, η οποία ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ, ανεξάρτητα από τις αποφάσεις των τοπικών ΕΛΜΕ

    • Ο προσθετικός χαρακτήρας της ΔΕΥΤΕΡΗΣ 3ΩΡΗΣ ΣΤΑΣΗΣ είχε ήδη τονιστεί πολλαπλώς όχι μόνο από τους εισηγητές της πρότασης, αλλά από πολλούς ομιλητές και των δύο άλλων παρατάξεων, της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ και της ΕΚΠΑΙΔ.ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ.

    • Όλα τα παρευρισκόμενα μέλη της Γ.Σ επιβεβαιώνουν τα παραπάνω, ενώ το προεδρείο της Γ.Σ, που ελεγχόταν επίσης από την ΠΑΣΚ (τα δύο από τα τρία μέλη) -μπροστά σε αυτήν την αντιδημοκρατική συμπεριφορά- σιωπά, επιβεβαιώνοντας –για πολλοστή φορά τον υπονομευτικό ρόλο της κυβερνητικής ΠΑΣΚ.

    • Οι προτάσεις, που είναι αποφάσεις της ΕΛΜΕ, αφορούσαν σε πολλά αιτήματα, που ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ στο προαναφερόμενο ανυπόγραφο ενημερωτικό, όπως είναι η Καταγγελία της θεματολογίας του Συνεδρίου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου για τη Σύνδεση του Σχολείου με την Τ. Αυτοδιοίκηση (στο οποίο και πάλι ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ αρνήθηκε να στηρίξει τις θέσεις της ΟΛΜΕ), η Κατάργηση του ΑΣΕΠ, η Κατοχύρωση της επετηρίδας, η Αναγνώριση των Επαγγελματικών δικαιωμάτων στο πτυχίο, η Καταγγελία του Αντιλαϊκού Προϋπολογισμού κλπ

    • Τα αιτήματα, που γράφτηκαν στον εν λόγω ανυπόγραφο ενημερωτικό, στην πλειονότητά τους, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ Γ, ούτε καν των Γ.Σ της ΟΛΜΕ, είναι αιτήματα της…ΠΑΣΚ! {π.χ «καμία αλλαγή του συστήματος διορισμών!! μέχρι να διοριστούν όλοι που βρίσκονται στους πίνακες, μα ενισχυθεί ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας του ασφαλιστικού συστήματος κλπ}


Είναι προφανές ότι η παράταξη της ΠΑΣΚ- συνηθισμένη στο ρόλο του ΦΡΟΥΡΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ- επιδιώκει, μέσα από την παραπληροφόρηση-, ΝΑ ΑΠΟΝΕΥΡΩΣΕΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ και να επιβάλει πραξικοπηματικά τη λογική της ΥΠΟΤΑΓΗΣ στη βάση, τη στιγμή μάλιστα που επιτείνεται η αντιλαϊκή πολιτική.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΣΥΛΛΟΓΙΚΗ-ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΑΣΚ και δηλώνουμε ότι ο σεβασμός στις συλλογικές αρχές αποτελεί απαράβατο όρο λειτουργίας του σωματείου.

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17-12, που προκύπτει από την απόφαση της ΟΛΜΕ για 3ωρη στάση και την απόφαση της Εκλογο-απολογιστικής Γ.Σ της ΕΛΜΕγια δεύτερη , πρόσθετη 3ωρη στάση.


ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ:


  • ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

  • ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΝ ΤΗ ΣΤΥΓΝΗ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, που οι στυλοβάτες του κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΠΑΣΚ στηρίζουν, υπονομεύοντας το αγωνιστικό φρόνημα των συναδέλφων

  • ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ στις 10 πμ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ.


Το παραπάνω κείμενο σε μορφή pdf:
ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ 3 ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ-ΑΠΕΡΓΙΑ