18 Νοεμβρίου 2009

Καταγγελία της αστυνομικής βίας

Καταγγέλλουμε την Αστυνομική βία και τρομοκρατία, όπως αυτή ξεδιπλώθηκε στη χθεσινή πορεία μνήμης και τιμής της λαϊκής εξέγερσης το Νοέμβρη του ΄73, με στόχο την καταστολή του λαϊκού κινήματος, σε μια περίοδο μάλιστα που οξύνεται η αντιλαϊκή πολιτική και τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα δέχονται τη στυγνή επίθεση της κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου ακόμα και στις στοιχειώδεις εργασιακές, μορφωτικές και κοινωνικο-ασφαλιστικές τους κατακτήσεις.

Η πρωτοφανής αστυνομική βία ήδη από την αρχή της χθεσινής πορείας στην πόλη του Ηρακλείου-με αφορμή τις τυφλές, τυχοδιωκτικές δραστηριότητες ορισμένων- η ρίψη δακρυγόνων και λοιπών χημικών καθ’ όλη τη διάρκεια της ειρηνικής πορείας των εργαζομένων και της νεολαίας, επιβεβαιώνει το δόγμα της λαϊκής καταστολής, που υιοθετεί η κυβέρνηση στο «όνομα της προστασίας!! του πολίτη».

Το μήνυμα της «φιλολαϊκής!» κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στη χτεσινή πορεία στην «πράσινη» πόλη του Ηρακλείου-που σκεπάστηκε από το μαύρο χημικό νέφος και κυκλώθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις- είναι σαφές: προστατευμένος πολίτης είναι αυτός που δε θα διαμαρτύρεται και δε θα διεκδικεί τα δίκαια αιτήματά του.

Απέναντι σε αυτή τη στυγνή πολιτική της ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ το Λαϊκό Κίνημα ορθώνει το ανάστημά του και απαντά με ενότητα-μαζικότητα και αποφασιστικότητα :


Η τρομοκρατία δε θα περάσει,
Του λαού η πάλη θα τη σπάσει.

Η παραπάνω καταγγελία σε μορφή pdf:

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ-ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ