14 Νοεμβρίου 2009

Απόλυση αναπληρωτών-ωρομισθίων

ΈΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ, ΜΕ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ Η ΝΕΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ.

ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ STAGE…..ΣΕΙΡΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.

ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟ-ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Με Δρακόντεια μέτρα-που φέρουν τη σφραγίδα των Επιχειρήσεων «Σκούπα» εναντίον των Ωρομισθίων και Αναπληρωτών συναδέλφων μας- με μια Βροχή Απολύσεων όλων των Ελαστικοποιημένων στο τέλος της σχολικής χρονιάς, ετοιμάζεται η νέα- θατσερικού τύπου -Υπουργός της Παιδείας να.. «ανταμείψει!» όλους εκείνους τους συναδέλφους, που-απλήρωτοι και παραγκωνισμένοι σαν δεύτερης κατηγορίας απασχολούμενοι-πρόσφεραν μέχρι και δεκαπέντε χρόνια εκπαιδευτικού έργου ακόμα και στην πιο απομακρυσμένη γωνιά της χώρας.

ΜΕ ΤΗ… «ΒΕΒΑΙΩΣΗ» ΔΗΛ ΤΗΣ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ!! ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΩΘΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΘΑ …ΤΙΜΗΣΕΙ!! Η ΝΕΑ ΣΙΔΗΡΑ ΚΥΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΠΘ ΤΟ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟ, ΕΠΙΠΟΝΟ ΚΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟ ΈΡΓΟ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ, φανερώνοντας-με τον πιο στυγνό τρόπο-πώς αντιλαμβάνεται την πολυδιαφημιζόμενη «πράσινη φιλολαϊκότητα» και με ποιο τρόπο θα εκμεταλλευτεί το 44% του εκλογικού εγκλωβισμού της λαϊκής βάσης στις πρόσφατες εκλογές.

Με τον «αέρα» λοιπόν της πρόσφατης εκλογικής νίκης και με φαρέτρα όλο το ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΤΗΣ Ε.Ε, η «νέα!» κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, έρχεται να αναμοχλεύσει μνήμες από τις μαύρες σελίδες της καταστολής και της ανεργίας παλιότερων δικών της κυβερνήσεων, συνδέοντας σε μια αλυσίδα τον αιματοβαμμένο Α.Σ.Ε.Π του ’98 της κυβέρνησης Αρσένη με τις ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ «ΣΚΟΥΠΑ» ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Το ΠΑΣΟΚ, πιστό στις ιδεολογικές και πολιτικές του παρακαταθήκες, …«ξαναθυμήθηκε», μετά τις εκλογές, την ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΩΣ ΚΟΜΜΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, αξιοποιώντας την εκλογική παγίδευση των λαϊκών στρωμάτων για την πιο σκληρή επίθεση στα θεμελιώδη δικαιώματα.

Αυτό επιβεβαιώνει η πρόσφατη συνέντευξη τύπου της Υπουργού… της δια βίου εμπορευματοποίησης της Εκπαίδευσης, η οποία δήλωσε ότι ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΕΠ.!!

Η δήλωση αυτή, εν είδει αυτοκρατορικού διατάγματος, ΘΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΕ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΗΔΗ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΩΝ!! ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ, οι οποίοι –απασχολούμενοι σε συνθήκες εργασιακής βαρβαρότητας είτε στην Π.Δ.Σ είτε στην πρωϊνή ζώνη- έχουν καταθέσει ακόμα και πάνω από δεκαπέντε χρόνια ελαστικής απασχόλησης στα σχολεία όλης της επικράτειας και ιδιαίτερα σε εκείνα της υποβαθμισμένης βιομηχανικής, ορεινής και νησιωτικής ζώνης.

Με αυτό το ανάλγητο μέτρο, στην ουσία, το ΥΠΕΠΘ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΠΙΝΑΚΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ, ΓΕΝΙΚΕΥΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΔΡΑΙΩΝΕΙ ΕΝΑ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ, ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ»-ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, που ακολουθεί.

Είναι αυτονόητο δηλ ότι η Εξώθηση στο Εργασιακό Περιθώριο των Ελαστικοποιημένων συνοδεύεται και από ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΆΡΣΗΣ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ», η οποία έχει τονιστεί πολλαπλώς και δημόσια από τη νέα ηγεσία του ΥΠΕΠΘ ως απαράβατος!! όρος για την εφαρμογή του κυβερνητικού προγράμματος, το οποίο είναι καλά θεμελιωμένο στην αντιδραστική συνθήκη της Μπολόνια και της Λευκής Βίβλου και προβλέπει ΤΟ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΔΕΜΕΝΟ ΣΤΗΝ Τ. ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.

Το σχολείο αυτό:

  • Θα άρει τη Μονιμότητα και θα λειτουργεί με ΤΟΠΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

  • Θα Αποσυνδεθεί από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και θα εξαρτήσει τη λειτουργία του από τους Χρεωμένους Δήμους, δηλ από τα ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

  • Θα λειτουργεί με ΙΔΙΩΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

  • Θα είναι ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ, με την «προσαρμογή!» των προγραμμάτων του στις τοπικές ιδιαιτερότητες.

Είναι λοιπόν φανερό ότι:

  • Η ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΡΧΗ ΜΙΑΣ ΕΠΙΔΡΟΜΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΙΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ.

  • ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ «ΤΕΙΧΟΣ» ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

  • ΜΕ ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ –ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥΣ-ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ.

  • ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ.

  • ΜΟΝΟ Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΛΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.

Το παραπάνω κείμενο σε μορφή pdf:
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ