2 Σεπτεμβρίου 2009

Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗ Δ.Ε.Θ (5-9)

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – Ε.Ε – ΣΕΒ.

Συνάδελφοι, η νέα σχολική χρονιά αρχίζει μέσα σε συνθήκες επιδείνωσης των αντιλαϊκών μέτρων σε βάρος των εκπαιδευτικών, της χαμηλής υπαλληλίας, των εργαζομένων, των συνταξιούχων, της νεολαίας, της αγροτιάς και συνολικότερα των εργατο-λαϊκών στρωμάτων.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με το πιο στυγνό πρόσωπο της επίθεσης του Κεφαλαίου στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους, αφού-με πρόφαση την καπιταλιστική κρίση- η κυβέρνηση της Ν.Δ-συνεπικουρούμενη από τη συμπολιτευόμενη «αντιπολίτευση» του ΠΑΣΟΚ και εκτελώντας τις εντολές των διευθυντηρίων της Ιμπεριαλιστικής Ε.Ε –χαρίζει αφειδώς «πακέτα» ενίσχυσης στο Τραπεζικό και Επιχειρηματικό κεφάλαιο (που ανέρχονται στα 50 δις €!), ενώ καλεί τους εργαζόμενους να «ξεχάσουν» και τις στοιχειώδεις κατακτήσεις. Μέσα σε συνθήκες καμένης γης και ακατάσχετης εκλογολογίας κατ’ εντολή των βιομηχάνων και των μεγαλοπαραγόντων της Αγοράς, η κυβέρνηση:

  1. Θεσπίζει το ΝΕΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ των δημοσίων υπαλλήλων, βάσει του οποίου οι νεοπροσληφθέντες από την 1-1-2010 θα αμείβονται με τις αμοιβές της Γενικής Συλλογικής Σύμβασης του Ιδιωτικού χώρου (δηλ με μηνιαίες αποδοχές των 700€!), δημιουργώντας και στους εν ενεργεία υπαλλήλους «δύο κατηγορίες» μισθωτών, τους «παλιούς και νέους», διασπώντας την ενότητα των εργαζομένων και καθηλώνοντας τις αποδοχές τους στα κατώτατα όρια. Παράλληλα, η υποταγμένη πλειοψηφία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ, αφού πρώτα συναίνεσε «κριτικά» σε όλες τις αντιλαϊκές συνθήκες της Ε.Ε και «εξάγνισε τον αντιδραστικό τους χαρακτήρα, επιχειρεί να συγκαλύψει τη συμπόρευσή της, με την επετειακή της παρουσία στη Δ.Ε.Θ.

  2. Μειώνει τους μισθούς και τις συντάξεις, καταργώντας ακόμα και το 13ο συντάξιμο μισθό, μετατρέποντας τη σύνταξη σε προνοιακό επίδομα και το εφάπαξ σε…παρωχημένη κατάκτηση

  3. Εντείνει τη ληστρική της πολιτική στο Χώρο της Ασφάλισης, δημιουργώντας τα Επαγγελματικά Ταμεία, καταργώντας τα Βαρέα και ανθυγιεινά, αυξάνοντας τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και των γυναικών στα 65.

  4. Ιδιωτικοποιεί πλήρως την Υγεία και εμπορευματοποιεί βασικές πλευρές και της Α/θμιας περίθαλψης, την ίδια στιγμή που τα νήπια, οι μαθητές και οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού εγκαταλείπονται απροστάτευτοι στην επέλαση και του ιού της νέας γρίπης

  5. Εφαρμόζει την αντιδραστική οδηγία Μπολκεστάϊν, κατεδαφίζοντας θεμελιώδεις εργασιακές και οικονομικές κατακτήσεις των εργαζομένων, μειώνοντας ευτελιστικά τις αποδοχές τους.

  6. Καθιερώνει την 4μερη εργάσιμη εβδομάδα του ελαστικού ωραρίου

  7. Εδραιώνει την εργασιακή βαρβαρότητα της ΩΡΟΜΙΣΘΙΑΣ και γενικεύει τις ελαστικές μορφές απασχολισιμότητας.

  8. Απαλλάσσει το επιχειρηματικό κεφάλαιο από τις εισφορές στα Ταμεία του ΙΚΑ, τις οποίες έχουν ήδη καταβάλει οι εργαζόμενοι, ενώ νομιμοποιεί το έγκλημα της κλοπής των αποθεματικών των Ταμείων

  9. Εφαρμόζει την αντιδραστική οδηγία της Ε.Ε για Απελευθέρωση των Απολύσεων, με εντολή του Σ.Ε.Β., την ίδια στιγμή που η πλειοψηφία της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας της Γ.Σ.Ε.Ε υπογράφει «σύμφωνο υποταγής» για αυξήσεις της τάξης του ενός (1) €!, αποδεχόμενη τις αξιώσεις της εργοδοσίας για «κρατικές ενισχύσεις» των βασικών κλάδων, δηλ των ιδιωτικών φορέων. Ταυτοχρόνως, συναινεί και στην εφαρμογή της οδηγίας της Ε.Ε για το περίφημο «κοινωνικό σχέδιο!» στις ομαδικές απολύσεις, ευλογώντας με την υπογραφή της τόσο τον οδοστρωτήρα των αντιλαϊκών μέτρων, που οδηγούν στην εξαθλίωση χιλιάδες εργαζομένους, όσο και το στρατηγικό σχέδιο της στυγνής εργοδοσίας για αποτροπή της αντίστασης των απολυμένων και της ανάπτυξης της λαϊκής πάλης.

  10. Εντείνει την Αντιαγροτική της πολιτική, μέσω της ΚΑΠ, οδηγώντας στο περιθώριο τη φτωχή και μεσαία αγροτιά

  11. Πολλαπλασιάζει τους μορφωτικούς φραγμούς, οδηγεί στη μορφωτική απόρριψη τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων, εντείνει την ταξική δόμηση του σχολείου(Γενικό Λύκειο-ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ), ενώ αναγνωρίζει ως ισότιμους πανεπιστημιακούς τίτλους τα πτυχία των διαφόρων Κ.Ε.Κ, ιδιωτικοποιώντας το Πανεπιστήμιο και συνδέοντάς το με τις επιχειρηματικές ανάγκες, όπως επιτάσσει η αντιδραστική συνθήκη της Μπολόνια.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ-ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ-ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ-ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ.

ΜΕ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΛΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΥΡΥΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ.


Το παραπάνω κείμενο σε μορφή pdf:
ΔΕΘ.2009