18 Ιουνίου 2009

Να μην απολυθεί κανείς ωρομίσθιος πριν τη λήξη του διδακτικού έτους

ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ


ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ! 21 ΙΟΥΝΗ

Με ένα νέο σκληρά αντεργατικό μέτρο αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση τους καταδικασμένους στην εργασιακή σκλαβιά της ΩΡΟΜΙΣΘΙΑΣ συναδέλφους, εκδίδοντας μια νέα ανάλγητη Υ.Απόφαση, βάσει της οποίας οι Ωρομίσθιοι ως β΄ κατηγορίας απασχολούμενοι, θα απολυθούν την Κυριακή 21 του Ιούνη, δηλ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ! (19-6), που είναι η τελευταία ημέρα των γραπτών προαγωγικών εξετάσεων στα σχολεία! Καλεί δηλ το ΥΠΕΠΘ στην πραγματικότητα τους ελαστικοποιημένους συναδέλφους μας να διορθώσουν και να παραδώσουν τα γραπτά, που θα παραλάβουν την Παρασκευή ΩΣ ΜΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ, ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΓΡΑΠΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΠΕΝΤΕ (5) ΗΜΕΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥΣ!!

Η πλήρης Απαξίωση της προσωπικότητας και του έργου των ωρομισθίων συναδέλφων μας, που βιώνουν καθημερινά το σκληρό πρόσωπο της εργασιακής απόρριψης, ανισοτιμίας και ανασφάλειας, συμπορεύεται με τη βάναυση προσβολή και προκλητική υπονόμευση των θεμελιωδών κανόνων της ομαλής λειτουργίας των σχολείων, αφού οι ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΓΡΑΠΤΩΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥΣ, ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ!!. Εξαιρούνται επομένως οι ελαστικοποιημένοι συνάδελφοί μας παράνομα, αντιδεοντολογικά και αντιπαιδαγωγικά από μια συλλογική διαδικασία, η οποία αποτελεί την ύψιστη προϋπόθεση όχι μόνο της σύννομης διαμόρφωσης του τελικού αποτελέσματος της φοίτησης των μαθητών, αλλά-κυρίως- παραμένει μια από τις θεμελιώδεις λειτουργίες σεβασμού των βασικών κανόνων της παιδαγωγικής. Με την έννοια αυτή, το βάναυσο μέτρο της πρόωρης απόλυσης των Ωρομισθίων δεν ισοπεδώνει μόνο τα αυτονόητα-και θεσμικώς μάλιστα κατοχυρωμένα- εργασιακά δικαιώματα, αλλά παράλληλα εισάγει το ..ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ!!, ο οποίος … πρέπει να στερείται των θεμελιωδών προϋποθέσεων ουσιαστικής παραγωγής έργου (προσλαμβάνονται οι περισσότεροι στο μέσο ή στο τέλος του διδακτικού έτους και με μέγιστο εβδομαδιαίο ωράριο τις έντεκα ώρες!), και παράλληλα πρέπει… να εθιστεί και στη νέα λογική της ευέλικτης απασχολισιμότητας, της παραγωγής δηλ έργου… με το κομμάτι!.. και ανάλογα με τις συγκυρίες!!

Ο εργασιακός μεσαίωνας της ΕΥΕΛΙΚΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ-ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ, που στην πραγματικότητα εκφράζει παραστατικά και εφαρμόζει πιστά το νέο απωθητικά αντιλαϊκό περιεχόμενο της Αναθεωρημένης Συνθήκης της Λισσαβώνας, αφού εδραιώθηκε καλά με τα αντιλαϊκά εκπαιδευτικά μέτρα των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, βρίσκει την πιο στυγνή έκφρασή του στην κυβέρνηση της Ν.Δ, η οποία ως καθαρόαιμος πολιτικός εκπρόσωπος του κεφαλαίου, καθιερώνει -με προκλητικό πνεύμα περιφρόνησης κάθε εργασιακού και μορφωτικού δικαιώματος, τον «ευέλικτο εκπαιδευτικό» της απλής μεταφοράς πληροφοριών στο σχολείο της ιδιωτικο-οικονομικής λειτουργίας, το οποίο θεσπίζεται, για να υπηρετήσει τον… « υψηλό !» στόχο της ΑΠΟΔΟΜΗΣΗΣ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΩΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗΣ.

Είναι λοιπόν προφανές ότι το ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΠΡΟΩΡΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ καταδεικνύει-με τον πιο παραστατικό τρόπο- την πολιτική βούληση της κυβέρνησης ΝΑ ΕΠΙΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΗΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΟΤΙΜΙΑΣ, αλλά και της καθιέρωσης ενός νέου μοντέλου εργασιακής περιπλάνησης, στα πλαίσια του οποίου ο εκπαιδευτικός δε θα λειτουργεί ως δάσκαλος με πνευματικές απαιτήσεις, ηθικές αξιώσεις και συνείδηση του παιδαγωγικού και κοινωνικού του έργου, αλλά απεναντίας θα ευτελίζεται ως επαίτης, εκμηδενισμένος ως βασικό του έργο, που είναι η παραγωγή γνώσης και η αφύπνιση των νεανικών συνειδήσεων.

  • ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ.

  • ΟΛΟΙ ΟΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ.

  • ΟΙ ΕΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΤΙΜΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ EXOYN TO ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥΣ.

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΙΚΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ-ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ:

  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ.

  • ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ.

    Το παραπάνω κείμενο σε μορφή pdf:
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ -ΑΠΟΛΥΣΗ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ