23 Φεβρουαρίου 2009

Πανδημοσιο-υπαλληλική απεργία την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟ-ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/2 ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (12 μμ)

Συνάδελφοι, η παρατεταμένη και βαθιά Οικονομική Κρίση του Καπιταλιστικού Συστήματος αποτελεί την ύψιστη επιβεβαίωση της ληστρικής πολιτικής της οικονομικής ολιγαρχίας, η οποία-τηρώντας πιστά την αρχή της υπερδιόγκωσης του κέρδους-απαιτεί την αποθεμελίωση και των βασικών κατακτήσεων των λαϊκών στρωμάτων, στην κατεύθυνση της επιβολής της Εργασιακού και Κοινωνικού Μεσαίωνα, της Οικονομικής δηλ Εξαθλίωσης και περιθωριοποίησης της μεγάλης μάζας των εργαζομένων και της νεολαίας.

Αυτήν την ισοπεδωτική πολιτική της λαϊκής αφαίμαξης εφαρμόζει η κυβέρνηση της Ν.Δ, καλά εδραιωμένη στο αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο και έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, εντείνοντας την εξάρτησή από τα Ιμπεριαλιστικά κέντρα της Ε.Ε και αποδεχόμενη δουλικά «ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ!», δηλ τις νέες απαιτήσεις της Κομισιόν για ΕΠΙΒΟΛΗ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ, τα οποία στην πραγματικότητα συνιστούν:

  1. Αύξηση των Απολύσεων και επιβολή της εβδομάδας «των τριών εργάσιμων ημερών»

  2. Κατάργηση και αυτών ακόμα των κουτσουρεμένων Σ.Σ.Ε, δηλ κατοχύρωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και απελευθέρωση των απολύσεων

  3. Συρρίκνωση των δημοσίων Δαπανών για την Παιδεία, την Υγεία, την Ασφάλιση και την Πρόνοια.

  4. Μείωση των Συντάξεων (κατάργηση του κοινωνικού τους σκέλους και διατήρηση μόνο του ανταποδοτικού).

  5. Πλήρης Εμπορευματοποίηση της Παιδείας-Υγείας.

  6. Επίταση των Ταξικών Φραγμών στη Γνώση και μαζική μορφωτική περιθωριοποίηση των χαμηλών στρωμάτων.

  7. Διεύρυνση της φτώχειας και εξώθηση στο Κοινωνικό περιθώριο μεγάλο των εργατο-λαϊκών στρωμάτων.

Στη βάση αυτή, είναι κατανοητό ότι απειλείται ο μισθός της χαμηλής υπαλληλίας και με νέες μειώσεις (υπόδειξη της Κομισιόν για αυξήσεις 1,8%!!), ενώ τα αποθεματικά ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ (Τ.Π.Δ.Υ-ΤΕΑΔΥ) εξανεμίστηκαν με το εγκληματικό τζογάρισμα στο Χρηματιστήριο και με την κάθε είδους επένδυση (τραπεζικά ομόλογα κλπ), με αποτέλεσμα να μένουν απλήρωτοι ενάμισυ χρόνο οι συνάδελφοι συνταξιούχοι. Είναι δηλ φανερό ότι τα αυτονόητα συνταξιοδοτικά δικαιώματα αμφισβητούνται προκλητικά, ενώ η ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΞΑΝΕΜΙΖΕΤΑΙ, με την καθιέρωση των περίφημων ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ, δηλ με την Ιδιωτικοποίησή τους.

Η τραγική αυτή συρρίκνωση των συντάξεων, σε συνδυασμό με τη δραματική αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, συγκροτεί ένα τραγικό τοπίο Ασφαλιστικού Μεσαίωνα, που έρχεται να συμπληρώσει τον επιδεινούμενο Εργασιακό χάρτη των Απολύσεων και της Ελαστικής Απασχόλησης.

Ευνόητο είναι ότι αυτή «η καταιγίδα» των αντιλαϊκών μέτρων παραπέμπει στον αντιλαϊκό χαρακτήρα μιας πολιτικής, που εκφράζει τα αιτήματα της οικονομικής ολιγαρχίας και θεμελιώνεται τόσο στα μέτρα της κυβέρνησης της Ν.Δ, όσο και στις «συνταγές σοσιαλδημοκρατικής απόχρωσης» της συμπολιτευόμενης «αντιπολίτευσης!» του ΠΑΣΟΚ, που στην πραγματικότητα προτείνει το ίδιο «πακέτο» αντιλαϊκών μέτρων, με ...άλλο περιτύλιγμα.

Παράλληλα, καθρεπτίζει στο συνδικαλιστικό επίπεδο την κυριαρχία της γραμμής του Συναινετικού Συνδικαλισμού, που υποτάσσει τα ταξικά συμφέροντα στις στρατηγικές και άμεσες απαιτήσεις του κεφαλαίου για επίταση του καθεστώτος της λαϊκής εκμετάλλευσης. Για το λόγο αυτό, δεν προβάλλονται από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες τα βαθύτερα αίτια που παράγουν την κρίση της Καπιταλιστικής οικονομίας, δεν αποκαλύπτεται ο χαρακτήρας της ανάλγητης ταξικής πολιτικής που πλήττει τους εργαζόμενους, αλλά αντιθέτως εξωραΐζεται, με «ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ» ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ και με «θετικές προτάσεις!» υπονόμευσης των λαϊκών συμφερόντων.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΥΓΝΗ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΞΟΥΜΕ ΣΘΕΝΑΡΑ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.

ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗ ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ.

Το παραπάνω κείμενο σε μορφή pdf:

Apergia.25.02.2009