16 Ιουνίου 2016

ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΛ


  • ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ Ε.Π.Α.Λ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.
  •  ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ Ε.Π.Α.Λ –ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ KAI TOMΕΩΝ.
  •  ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ  -ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΣΤΑ Ε.Π.Α.Λ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/6 ΚΑΙ ΩΡΑ 9 π.μ ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.

Συνάδελφοι, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,  προχωρεί…ακάθεκτη στην εφαρμογή των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων στο χώρο της εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις επιταγές της εργαλειοθήκης του Ο.Ο.Σ.Α και των αντιλαϊκών συνθηκών της ιμπεριαλιστικής Ε.Ε. Ακυρώνει , με τον πιο  προκλητικό τρόπο, όλες τις προεκλογικές της υποσχέσεις και  επιβεβαιώνει  μετεκλογικά τις δεσμεύσεις της προς την εγχώρια ολιγαρχία και τους ιμπεριαλιστές προστάτες της, υπογράφοντας σύμφωνα υποταγής εκατονταετηρίδας(!), στο όνομα  μάλιστα της «αριστεράς!» Στη βάση αυτή, η  συγκυβέρνηση που προεκλογικά «έδιδε όρκο» πίστης  «στο δημόσιο αγαθό της παιδείας!»,  εφαρμόζει τώρα τα μέτρα που  ισοπεδώνουν  ακόμη και τα θεμελιώδη μορφωτικά δικαιώματα των  λαϊκών στρωμάτων.
Ειδικότερα, αφού πρώτα-με το αντιλαϊκό πόρισμα της επιτροπής του «εθνικού διαλόγου  για την παιδεία»-έδειξε την πολιτική βούλησή της  για μαζική αποπομπή των φτωχών στρωμάτων  από τη Β/θμια Γενική Εκπαίδευση (  Γενικό Λύκειο για τους λίγους οικονομικά ισχυρούς-διετές Γυμνάσιο των βεβαιώσεων φοίτησης για τους πολλούς και φτωχούς κλπ), έρχεται να δώσει τη ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ στην ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, όπως φαίνεται και από τη νέα αντιδραστική εγκύκλιο, βάσει της οποίας μετατρέπονται, ουσιαστικά, οι διευθυντές των Ε.Π.Α.Λ σε managers, που θα λειτουργούν με βάση το νόμο της προσφοράς και ζήτησης(!).
Συγκεκριμένα, το ΥΠΕΠΘ καλεί τους διευθυντές των Ε.Π.Α.Λ να εισηγηθούν ποιες ειδικότητες ,κατά την κρίση τους, μπορούν να λειτουργήσουν, με βάση και τη ζήτηση των μαθητών. Το ΥΠΕΠΘ δηλ  καταργεί τα μέχρι τώρα ισχύοντα και δημιουργεί νέα δεδομένα φοίτησης των μαθητών και  ελαστικής εργασίας των συναδέλφων. Αναθέτει στο διευθυντή το ρόλο… της διερεύνησης των συνθηκών-κατά τα πρότυπα της αγοράς- για να συγκροτηθούν τα τμήματα των Ε.ΑΠ.Α.Λ για την επόμενη χρονιά. Στην ουσία δηλ προτείνει στους διευθυντές  να γίνουν ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ που ετοιμάζεται η συγκυβέρνηση να εφαρμόσει , έτσι ώστε να λειτουργεί ΕΝΑΣ ΤΟΜΕΑΣ(!) ανά Ε.Π.Α.Λ(!)
Το απαράδεκτο αυτό αντιλαϊκό μέτρο στην πράξη σημαίνει ότι:

  • Καταργούνται τομείς που λειτουργούσαν  σε  περισσότερα  του  ενός Ε.Π.Α.Λ, με στόχο να ΣΥΓΧΩΝΕΥΤΟΥΝ σε ένα.
  • Συναθροίζονται πολλοί μαθητές  σε μεγάλα τμήματα κάθε τομέα που  θα λειτουργεί σε ένα μόνο Ε.Π.Α.Λ
  • Καταργούνται οι οργανικές θέσεις των συναδέλφων, πολλοί από τους  οποίους θα βρεθούν «μετέωροι»,  περιπλανώμενοι και ελαστικοποιημένοι, με ανοιχτή την απειλή της απόλυσης.
  • Οδηγούνται στη διαθεσιμότητα πολλοί συνάδελφοι αρκετών ειδικοτήτων, λίγα μόλις χρόνια μετά την πρώτη διαθεσιμότητά τους από την  προηγούμενη κυβέρνηση, διαθεσιμότητα την οποία ο «αριστερός!» ΣΥΡΙΖΑ   στηλίτευε ως αντιπολίτευση, για να την εφαρμόσει  ακόμη πιο μεθοδικά  ως κυβέρνηση(!)
  • Καταργούνται οι Ειδικότητες στη Β’ Τάξη του Ε.Π.ΑΛ.  και    οι μαθητές καλούνται να ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ(!) ένα μάθημα κάθε  ειδικότητας,  ενώ έχουν τη δυνατότητα   συνολικά μόνο  τριών (3) επιλογών. Έτσι , τα εννιά (9) υποχρεωτικά μαθήματα  της  ειδικότητας της Β’ Τάξης μετατρέπονται σε τρία (3) επιλογής.
  • Με τα παραπάνω δεδομένα,  είναι προφανές ότι   τα  τμήματα  των  μαθημάτων επιλογής  που  θα είναι ολιγάριθμα δε θα συγκροτούνται, .ενώ    οι μαθητές θα εξαναγκάζονται να εντάσσονται στα μεγαλύτερα τμήματα  άλλων  μαθημάτων που δεν είναι της  επιλογής τους !)
  • Αποδεκατίζονται , στο πλαίσιο αυτό, πολλές ειδικότητες, ενώ καταργείται το δικαίωμα  των παιδιών  να παρακολουθούν τα μαθήματα της ειδικότητας που επιθυμούν.
Στη βάση αυτή, δομούνται τα περίφημα  «θεματικά!» Ε.Π.Α.Λ του μειωμένου μαθητικού δυναμικού και διδακτικού προσωπικού, της διαθεσιμότητας,  της ελαστικής απασχόλησης και  της απόλυσης, στη βάση της  περικοπής των δαπανών  που επιβάλλει η μνημονική καταιγίδα της  «για δεύτερη φορά κυβέρνησης της αριστεράς», η οποία  συνεχίζει και επιτείνει το αντιδραστικό έργο των προκατόχων της .


  • ΝΑ  ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ  ΤΗΣ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ,  ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ –ΕΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ-ΑΠΟΛΥΣΗΣ.
  • ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΟΥΜΕ ΤΑ  ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ  ΜΟΡΦΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ.
  • ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΓΡΑΠΤΟ.
  • ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ-ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ.
  • Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΠΑΛΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΟΡΥΣΕΙ ΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ.