19 Φεβρουαρίου 2016

Η «ΑΡΙΣΤΕΡΗ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ-ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ… ΦΡΟΥΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ, ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


Συνάδελφοι, ο νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ-ΔΙΚΤΥΟ)- στη βάση της απόλυτης εναρμόνισής του με την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική της ισοπέδωσης των εργατολαϊκών συμφερόντων και δικαιωμάτων-δίδει τα χειρότερα δείγματα εργοδοτικού, γραφειοκρατικού συνδικαλισμού.Χωρίς κανένα ενδοιασμό, υπονομεύει δημόσια τα συλλογικά μας συμφέροντα και καταφέρεται ευθέως και απρεπώς εναντίον των συνδικαλιστών της αριστεράς που αντιστέκονται και –με τη συλλογική τους πάλη-διεκδικούν την κατοχύρωση των θεμελιωδών μορφωτικών, εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων μας.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη (16/2), τα εκπαιδευτικά σωματεία του νομού μας, μαζί με φορείς του γονεϊκού κινήματος, πραγματοποίησαν ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στην Περιφερειακή Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, με στόχο την καταγγελία της αντιεκπαιδευτικής κυβερνητικής πολιτικής, που ισοπεδώνει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών με ειδικές ανάγκες-συρρικνώνοντας τα τμήματα ένταξης και ενσωματώνοντας τα παιδιά αυτά στα τμήματα γενικής παιδείας- ενώ παράλληλα καταργεί τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών της ειδικής αγωγής, όπως και συνολικότερα των αδιορίστων, γενικεύοντας την απασχολισιμότητα, μέσω του ΕΣΠΑ, σύμφωνα με τις επιταγές του ΟΟΣΑ και τα δρακόντεια μέτρα του τρίτου μνημονίου.

Σε αυτήν λοιπόν την παράσταση διαμαρτυρίας και συνδικαλιστικής διεκδίκησης, η νέα κυβερνητική παράταξη «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ-ΔΙΚΤΥΟ» -που έχει την προεδρία της Ε.Λ.Μ.Ε και ως εκ τούτου αποτελεί την πολιτική φωνή του σωματείου μας- έδωσε..κανονική παράσταση υπεράσπισης των άδικων και αντιλαϊκών κυβερνητικών μέτρων, λειτουργώντας ως εκπρόσωπος του περιφερειακού διευθυντή, δηλ ως φρουρός των κυβερνητικών μέτρων. Την ίδια στιγμή -καταργώντας κάθε έννοια συνδικαλιστικής και συλλογικής δεοντολογίας- καταφέρθηκε με σκαιότατο τρόπο εναντίον όλων των παρευρισκόμενων αριστερών συνδικαλιστών, με απρεπείς χαρακτηρισμούς, εντελώς ασύμβατους με το συλλογικό αίσθημα αξιοπρέπειας και χαρακτηρίζοντας τις διεκδικήσεις τους ως…ομίχλη. Σημειώνουμε ότι αυτή η απαράδεκτη από κάθε άποψη συνδικαλιστική συμπεριφορά τηρείται εν μέσω του «εθνικού διαλόγου» της υποταγής, μέσα σε κλίμα κοινωνικού αυτοματισμού(αγροτικές κινητοποιήσεις) και με δεδομένη την κυβερνητική βούληση για αντιδραστική αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, με στόχο την ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων.

Από το χώρο της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ εκπαιδευτικών ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την απαράδεκτη, αντισυλλογική, αντιδημοκρατική και αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά που τήρησε η νέα κυβερνητική παράταξη, σε μια στιγμή μάλιστα όξυνσης της στυγνά αντιλαϊκής πολιτικής που κατεδαφίζει και τα υπολείμματα των κατακτήσεών μας.

Τονίζουμε ότι τέτοιου τύπου αντιδημοκρατικές πρακτικές που υπονομεύουν τις συλλογικές διεκδικήσεις έχουν στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων και την επιβολή ενός κλίματος ηττοπάθειας και υποταγής στα βάρβαρα αντιεκπαιδευτικά και συνολικά αντιλαϊκά μέτρα.

  •  ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ- ΑΝΤΙΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΥΙΟΘΕΤΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ.
  • ΔΙΑΤΡΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΏΝ ΑΓΩΝΩΝ
  • ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΑΠΑΡΑΓΡΑΠΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΠΑΛΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ.
  • ΚΑΛΟΥΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΓΟΝΕΙΣ, ΜΑΘΗΤΕΣ, ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ ΜΕΤΩΠΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-Δ.Ν.Τ-ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ.
  • ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ–ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ.