1 Φεβρουαρίου 2016

ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Συνάδελφοι, ο νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ-ΔΙΚΤΥΟ), μαζί με τους συμμάχους του (Π.Ε.Κ, δηλ πρώην ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ), τίθεται ανοιχτά στην υπηρεσία της στυγνής αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και για αυτό το λόγο, ΑΝΤΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ τους ΑΓΩΝΕΣ, ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ «ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ» ενός μέλους της ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΤΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ.
Συγκεκριμένα -ενώ επιτείνεται η αντιλαϊκή πολιτική, με το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο-λαιμητόμο των συνταξιοδοτικών και κοινωνικοασφαλιστικών κατακτήσεών μας, ενώ καταργήθηκαν με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου οι διορισμοί για το 2016, ενώ εφαρμόζεται το νέο μισθολόγιο της πείνας και επίκειται η εφαρμογή της «Αξιολόγησης»-Διαβάθμισης-Απόλυσης, ενώ είναι αναγκαία η καθημερινή παρουσία των συνδικαλιστών στους συλλόγους διδασκόντων, με σκοπό τη συμμετοχή στην απεργία της 4 Φλεβάρη και γενικώς την ανάπτυξη των συλλογικών αγώνων -η «αριστερή» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ-ΔΙΚΤΥΟ καταθέτει στο Δ.Σ (τηλεφωνικά μάλιστα) πρόταση ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗΣ Ε.Λ.ΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΤΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΝΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» ΤΟΥ Χ. Αθανασιάδη, ο οποίος είναι μέλος της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», η οποία έχει ως στόχο να εξωραΐσει την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική και να καταστήσει το συνδικαλιστικό κίνημα συνένοχο στην εφαρμογή όλων των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στην εκπαίδευση, τις οποίες επιτάσσει η μνημονιακή καταιγίδα. Έμμεσα, αλλά σαφέστατα η κυβερνητική παράταξη εξωραΐζει το έργο της κυβερνητικής «Επιτροπής του Διαλόγου», την ίδια στιγμή που είναι δεδομένη και αδιαμφισβήτητη η κυβερνητική πολιτική των δραματικών περικοπών για την παιδεία, των μισθών της πείνας, της αδιοριστίας και της ασιτίας των παιδιών.
Παράλληλα, η «αριστερή ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ -καλά μυημένη στο ρόλο του προπαγανδιστή της κυρίαρχης ιδεολογίας- για τη μεταμοντέρνα και…βιωματική, δηλ μη επιστημονική και αντιδιαλεκτική αντίληψη της ιστορικής εξέλιξης, επέλεξε το «τερπνόν μετά του ωφελίμου». Γιατί, αποφασίζοντας τη συμμετοχή του σωματείου σε μια τέτοια εκδήλωση, στην ουσία, είχε διπλό στόχο: από τη μια αποπροσανατολίσει τη λαϊκή συνείδηση και να συγκαλύψει τον αντιδραστικό ρόλο της «Επιτροπής του Εθνικού Διαλόγου» και από την άλλη να προπαγανδίσει την κυρίαρχη αστική, μεταμοντέρνα ιδεολογία του κοσμοπολιτισμού, δήθεν σε αντιδιαστολή προς τον αφηρημένο εθνικισμό των παλιών εγχειριδίων της ιστορίας, σύμφωνα με τη…σχολή της Ρεπούση.
Αυτή η μεταμοντέρνα άποψη, στην πραγματικότητα, καταργεί και τα ψήγματα της επιστημονικής προσέγγισης των ιστορικών γεγονότων που αντανακλούσαν τα όποια μέχρι τώρα ιστορικά εγχειρίδια. Θεωρεί παλιομοδίτικη τη διαλεκτική αρχή της ερμηνείας του πλαισίου των ταξικών αντιθέσεων, πάνω στο οποίο διαμορφώνεται ένα ιστορικό γεγονός, των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων στην αναδιανομή των σφαιρών επιρροής και του πλέγματος της οικονομικής, στρατιωτικής και πολιτικής εξάρτησης των ανίσχυρων εθνικών κρατών από μια χούφτα μεγαλοκρατικές, ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, όπως διαμορφώθηκαν από τις αρχές του 20ου αιώνα.
Στα πλαίσια αυτά, η εθνική υποτέλεια και τα δεσμά της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης από ΕΕ και Η.Π.Α, δεσμά που σφίγγουν σήμερα το λαιμό του καθημαγμένου λαού μας, θεωρούνται από τους προφέσορες του μεταμοντερνισμού και τους συνδικαλιστικούς στυλοβάτες τους ως…παλιομοδίτικη ή και εθνικιστική προσέγγιση (!), καλώντας έτσι το λαό σε υποταγή στην ντόπια ολιγαρχία και στους ιμπεριαλιστές επικυρίαρχους. Απέναντι σε αυτήν την αντιδιαλεκτική αντίληψη της ιστορίας, από το χώρο της συνεπούς αριστεράς, τονίζουμε ότι θα στεκόμαστε πάντα αδιαπραγμάτευτα αντίθετοι και αντίπαλοι. Γιατί το έθνος είναι οικονομική και ιστορική κατηγορία, παράγωγο των οικονομικο-κοινωνικών εξελίξεων, έκφραση της ιστορικής εξέλιξης, που καμία σχέση δεν έχει με τα παραμύθια του αφηρημένου εθνικισμού, ο οποίος είναι η ιδεολογία ταξικού υπνωτισμού των λαϊκών στρωμάτων στην υπηρεσία των συμφερόντων του μονοπωλιακού κεφαλαίου.
Στη βάση, αυτή από το χώρο της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ αντισταθήκαμε στο νέο… βιωματικό και αντιεπιστημονικό ρεύμα του ιστορικού μοντερνισμού, με αφορμή την απόσυρση του σχολικού εγχειριδίου της ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού το 2006, αρθρογραφώντας και υποστηρίζοντας τη διαλεκτική μελέτη της ιστορίας.
Για τους ίδιους λόγους ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΜΕ την εν λόγω πρόταση του κυβερνητικού συνδικαλισμού που έγινε απόφαση της Ε.Λ.Μ.Ε και για τους ίδιους λόγους ΑΠΕΙΧΑΜΕ από την εν λόγω εκδήλωση …του εγκωμίου της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής.

·         ΔΙΑΤΡΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.  
·         Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΤΗ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΉΣ ΤΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΗΣ
·         ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ.
·         ΜΕΝΟΥΜΕ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΤΗΡΙΟ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ.
·         ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - ΕΕ - Δ.Ν.Τ - ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ.