6 Νοεμβρίου 2015

ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ


Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ χαιρετίζει  τις δυναμικές διαδηλώσεις χιλιάδων μαθητών από όλα τα Γυμνάσιο - Λύκεια της πόλης και της επαρχίας του Ηρακλείου, διαδηλώσεις  που είχαν μαζικό χαρακτήρα και πολιτικά συνθήματα ενάντια στην αδιοριστία των εκπαιδευτικών, την υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης, τα πολλαπλά κενά που επιβάλλουν σε πολλά σχολεία  να λειτουργούν μόνο για δυο ή τρεις ώρες (!) την ημέρα.
Οι μαθητές/τριες που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια -που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια των τριήμερων καταλήψεων των περισσότερων σχολείων- έδωσαν  μαθήματα διεκδικητικής δράσης σε εκπαιδευτικούς, γονείς και εργαζομένους, καταγγέλλοντας την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης, την πολιτική της αμορφωσιάς  και του υποσιτισμού για τους για τους φτωχούς.
Οι δραματικές συνθήκες διαβίωσης των λαϊκών οικογενειών, η πολιτική της φορομπηξίας, της ανεργίας και εξαθλίωσης, πολιτική που  συνεχίζει και επιτείνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΖΑ-ΑΝΕΛ, όντας στα χνάρια των προκατόχων της (Ν.Δ-Π.ΑΣ.ΟΚ), συντελούν καθοριστικά στην ωρίμανση της διεκδικητικής και ταξικής συνείδησης των μαθητών/τριών μας, έτσι ώστε να αρχίζει να διαμορφώνεται ένα νέο τοπίο συλλογικής πάλης και αντίστασης στο χώρο της νεολαίας, προϊδεάζοντάς μας για τη μελλοντική αγωνιστική δράση της ενάντια στη βάρβαρη πολιτική της ολιγαρχίας και του ξένου  ιμπεριαλισμού.
Είναι βέβαια κατανοητό ότι είμαστε στην αρχή μιας τέτοιας αγωνιστικής πορείας και οι δυσκολίες είναι ακόμη πολλαπλές και ορατές, ωστόσο τα σημάδια της πολιτικοποίησης της νεολαίας μας στο κοινωνικό τοπίο της φτώχειας και ιμπεριαλιστικής επιτήρησης είναι έντονα.
Μπροστά σε αυτήν την αισιόδοξη προοπτική, στέκεται πανικόβλητη η «αριστερή»(!) παράταξη του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ-ΔΙΚΤΥΟ), η οποία δίδει τα χειρότερα δείγματα γραφής στο χώρο των κυβερνητικών παρατάξεων, αποκαλύπτοντας -πολύ παραστατικά- τον υπονομευτικό για το λαϊκό κίνημα ρόλο  της «αριστερής» συνδιαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης.
Ειδικότερα, ενώ το μαθητικό κίνημα στο Ηράκλειο δίδει μαθήματα αγωνιστικού ήθους και έχει ανάγκη την υποστήριξη όλων των μαζικών φορέων, ο νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός που ελέγχει το προεδρείο στην ΕΛΜΕ Ηρακλείου, δραπέτευσε(!), χωρίς αιδώ  από το χώρο των κινητοποιήσεων. Αρνήθηκε να στήσει μικροφωνική στο χώρο της συγκέντρωσης, δε συμμετείχε στις  πορείες, ενώ είχε δηλώσει συνδιοργάνωση και προτίμησε τον καφέ(!) από την παράσταση διαμαρτυρίας στον Περιφερειακό διευθυντή, ο οποίος - ως  στέλεχος του κυβερνητικού κόμματος (ΣΥΡΙΖΑ) και στυλοβάτης  της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής επιδόθηκε σε μια παράσταση αποπροσανατολισμού των παιδιών, δηλώνοντας ότι είναι «στην ίδια όχθη με αυτά», αλλά αδυνατεί(!) να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους...
Απέναντι στον εμπαιγμό του «αριστερού»  εκπροσώπου της αντιλαϊκής πολιτικής, απαντήσαμε - από το χώρο της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ – με όρους ταξικής ευθύνης και αριστερής συνέπειας. Καλέσαμε δημόσια τον κυβερνητικό αξιωματούχο  να σταματήσει την  προκλητική συμπεριφορά του αποπροσανατολισμού και να αναλάβει την πολιτική ευθύνη που του αντιστοιχεί, ικανοποιώντας τα δίκαια αιτήματα του μαθητικού, εκπαιδευτικού και γονικού κινήματος. Το ξεσκέπασμα του  περιφερειακού διευθυντή τόνωσε την αγωνιστική διάθεση των διαδηλωτών, οι οποίοι αποχώρησαν, υποσχόμενοι να επιστρέψουν ακόμη πιο μαζικά και αγωνιστικά.
Προς αυτήν την κατεύθυνση η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκαπιδευτικών θα καταθέσει τις δυνάμεις της, στοχεύοντας πρώτα και κύρια στην μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στην πανεργατική απεργία της 12ης Νοέμβρη