15 Μαΐου 2015

ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ




ΨΗΦΙΣΜΑ 1
  • ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΚΑΛΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ» -ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗ.
  • ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΥΘΥΝΗ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ-ΑΝΕΡΓΙΑΣ.


Η Εκλογο-απολογιστική Γ.Σ διατρανώνει την κατηγορηματική της αντίθεση στο αντιδραστικό μέτρο της «αξιολόγησης»-διαβάθμισης, κατηγοριοποίησης και απόλυσης, το οποίο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετονομάζει ως «αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου», με στόχο την λαϊκή παραπλάνηση και τον εγκλωβισμό των εργαζομένων στην πολιτική της συνευθύνης στην άσκηση της αντιλαϊκής πολιτικής που ισοπεδώνει τις εργασιακές, δημοκρατικές, οικονομικές και μορφωτικές κατακτήσεις τους.
Η περίφημη «αποτίμηση» του εκπαιδευτικού έργου από το σύλλογο όχι μόνο εμπεριέχει έμμεσα και την ατομική αξιολόγηση, αλλά επιπλέον μετατρέπει το σύλλογο σε όργανο άσκησης της αντιλαϊκής πολιτικής και εφαρμογής των βάρβαρων μέτρων της διαβάθμισης, κατηγοριοποίησης και απόλυσης, όπως ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΌ ΝΌΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ, με τον οποίο είναι συνδεμένη η μετονομαζόμενη από τη συγκυβέρνηση «αξιολόγηση». 


ΨΗΦΙΣΜΑ 2

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,

Η Εκλογο-απολογιστική Γ.Σ της ΕΛΜΕ καταδικάζει τη συνέχεια της μνημονιακής αντιλαϊκή πολιτικής που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στη βάση της προσαρμογής στα τελεσίγραφα των ιμπεριαλιστών επικυρίαρχων (ΕΕ-Δ.Ν.Τ-Ν.ΑΤ.Ο) και της υπηρέτησης των συμφερόντων του ντόπιου και ξένου μονοπωλιακού κεφαλαίου.
Η συγκυβέρνηση, στο όνομα δήθεν των λαϊκών συμφερόντων, διαιωνίζει την αντιλαϊκή πολιτική της μνημονιακής λαίλαπας, αλλάζοντας το όνομα της ιμπεριαλιστικής επιτροπείας και των αντιδραστικών συμφωνιών που έχει ήδη αποδεχτεί , αλλά και των επόμενων που ετοιμάζεται να υπογράψει με τους «εταίρους» της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ και του Δ.Ν.Τ.
Στο πλαίσιο αυτό , σπέρνει αυταπάτες και αποπροσανατολίζει τα λαϊκά στρώματα για δήθεν «καλές διαπραγματεύσεις», την ίδια στιγμή που δηλώνει ότι «σέβεται τις δεσμεύσεις της» στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς της ΕΕ και του Ν.ΑΤ.Ο , ετοιμάζεται να υπογράψει και νέο μνημόνιο με άλλο όνομα, διαιωνίζει τη φορομπηξία (ΕΝΦΙΑ κλπ), αυξάνει το Φ.Π.Α σε βασικά αγαθά, συνεχίζει τις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα των πλουτοπαραγωγικών πηγών, καταργεί τις περίφημες κόκκινες ζώνες, απελευθερώνει τις απολύσεις, διαιωνίζει το καθεστώς της διάλυσης του κοινωνικο-ασφαλιστικού συστήματος και της εμπορευματοποίησης της υγείας-παιδείας.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ;
  • ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕ Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΉ ΛΑΙΛΑΠΑ (π.χ 13, 14 μισθός)
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΗΣΤΡΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ (ΕΝΦΙΑ-Φ.Π.Α κλπ)
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ
  • ΑΚΩΛΥΤΗ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗ
  • ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΜΑΣ
ΜΑΖΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ Σ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ-ΑΝΕΡΓΙΑΣ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ.

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΉ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-Δ.Ν.Τ.


ΨΗΦΙΣΜΑ 3



ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ


Η Εκλογο-απολογιστική Γ.Σ της ΕΛΜΕ καταδικάζει την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης του σωματείου, όπως αποτυπώνεται στη μήνυση   μέλους της ΕΛΜΕ εναντίον της διοίκησης του σωματείου.
Τονίζει ότι η προάσπιση των μαθητικών και γενικώς εκπαιδευτικών αγώνων , αλλά και της συλλογικής αξιοπρέπειας και δημοκρατικής λειτουργίας του σωματείου αποτελεί θεμελιώδες καθήκον του Δ.Σ της ΕΛΜΕ, αλλά και όλων των συλλογικών της οργάνων.
Δηλώνει ότι κάθε μέλος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να μετέχει και να εκφράζει ελευθέρα την άποψή του σε όλα τα συλλογικά όργανα του σωματείου.
Στη βάση αυτή, η Γ.Σ. καταγγέλλει ως αντισυναδελφική, αντιδημοκρατική και ασύμβατη με τη δημοκρατική και εκπαιδευτική δεοντολογία την ποινικοποίηση της αντιπαράθεσης των ιδεών στο σωματείο και τονίζει ότι -με κάθε συλλογικό μέσο- θα αντισταθεί στην αντιδραστική τακτική της ποινικοποίησης της σκέψης, της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης, με όποια πρόφαση κι αν εκφράζεται.
 

ΨΗΦΙΣΜΑ 4



ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ (ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ-ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ) 



Η εκλογο-απολογιστικη Γ.Σ της ΕΛΜΕ  καταδικάζει τη συνεχιζόμενη  από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  αντιλαϊκή πολιτική των περικοπών των κοινωνικών δαπανών και της αδιοριστίας, τη συνέχιση της ελαστικής απασχόλησης στην εκπαίδευση, τα δουλοκτητικού χαρακτήρα σύμφωνα εργασίας μέσω του ΕΣΠΑ που ακυρώνουν κάθε έννοια εργασιακού, παιδαγωγικού και κοινωνικού δικαιώματος για τους αδιόριστους συναδέλφους.

Οι προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης για  κατάργηση του ΑΣΕΠ και μαζικούς διορισμούς καταργούνται στη βάση της διαιώνισης των αντιλαϊκών μνημονιακών μέτρων, όπως επιβεβαιώνουν  π.χ οι κυβερνητικές εξαγγελίες για διορισμό με βάση τα αποτελέσματα του ΑΣΕΠ του 2008 και  η   παγίωση της κατηγοριοποίησης των αδιορίστων, αλλά  και του καθεστώτος του αποκλεισμού τους από την εκπαίδευση.



ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ-ΑΔΙΟΡΙΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΈΛΙΚΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ  ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΥΜΦΩΝΩΝ ΤΟΥ ΕΣΠΑ.

ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΝΔΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΜΕΣΩ ΑΥΤΟΥ.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΥΕΛΙΚΤΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΙΣΙΜΟΤΗΤΑΣ.

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ.


ΨΗΦΙΣΜΑ 5

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ (4186/13) ΓΙΑ ΤΟ «ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ» ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ.

Η Εκλογο-απολογιστική Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Ηρακλείου δηλώνει την κατηγορηματική αντίθεσή της στην επίταση των ταξικών φραγμών στη γνώση, τον εξεταστικό μαραθώνιο και στη σύνδεση του σχολείου με τους νόμους της αγοράς που επιβάλλει ο αντιδραστικός νόμος για το «νέο Λύκειο», τον οποίο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν καταργεί, αλλά επιπλέον -σε βασικά του σημεία- ανανεώνει θεσμικά με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο, με το οποίο διαιωνίζεται το βάρβαρο μέτρο της μαθητείας, της μαύρης απλήρωτης εργασίας, ενώ ισχυροποιείται και το θεσμικό πλαίσιο της καταρτισιμότητας (ΙΕΚ-ΚΕΚ κλπ) και συνολικά της  σύνδεσης της σύνδεσης της τεχνικής εκπαίδευσης με την αγορά

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ 

ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ «ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ» (4186) ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ.
 ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΗΣ ¨ΤΙΜΩΡΙΑΣ» ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.


ΑΜΒΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΝΙΣΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.



ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ-ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ.

 
ΨΗΦΙΣΜΑ 6



ΕΚΛΟΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ν.2640 για ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ.


Η Εκλογο-απολογιστική Γ.Σ. τη ΕΛΜΕ Ηρακλείου θεωρεί αναγκαίο να διασφαλιστεί η ενότητα, ισοτιμία και δημοκρατική λειτουργία του συλλόγου διδασκόντων ως συνδικαλιστικού κυττάρου και ανώτατου οργάνου διοίκησης του σχολείου, η οποία καταργείται με τους αντιλαϊκού νόμους για το ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ της ΠΕΙΝΑΣ, διοίκησης, δομής και λειτουργίας του σχολείου (ν.3848, 2640, 4186).
Βάσει των νόμων αυτών, διευθυντής έχει συγκεκριμένες  διοικητικές και πειθαρχικές αρμοδιότητες έναντι των μελών του συλλόγου, οι οποίες τον καθιστούν σταδιακά manager, δηλ οικονομικό διευθυντή και επόπτη, αλλά και «αξιολογητή» των μελών του συλλόγου. Οι παραπάνω αντιλαϊκοί νόμοι παραμένουν σε ισχύ και μάλιστα, κατά δήλωση των αρμόδιων υπουργών, η κυβέρνηση δε θα καταργήσει το νόμο για το μισθολόγιο, ενώ θα διατηρήσει τη «νέου τύπου» «Αξιολόγηση» σε όλο το δημόσιο τομέα.
Ενδεικτικά, τονίζεται:
Ø Η θεσπισμένη δυνατότητα (ν. 2640) του διευθυντή να επιβάλει την ποινή της περικοπής του μισθού σε συνάδελφο, με την αιτιολογία την παράβαση των εκπαιδευτικών ή παιδαγωγικών καθηκόντων καθηκόντων του.
Ø Η δυνατότητά του να εγκρίνει ή να απορρίπτει ως διοικητικός προϊστάμενος άδειες των συναδέλφων.
Ø Η συμμετοχή του στην «αξιολόγηση»-πειθάρχηση-διαβάθμιση-απόλυση.
Στη βάση αυτή, θεωρούμε ότι η ΨΗΦΙΣΜΕΝΗ ΘΕΣΗ (στο Πολυνομοσχέδιο για την εκπαίδευση) για ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ (κατά 33%) του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ στην ΕΚΛΟΓΗ του ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ -ΧΩΡΊΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΙ ΝΟΜΟΙ που τον μετατρέπουν σε επόπτη και οικονομικό διευθυντή- ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΦΑΝΕΣ ΜΕΣΟ ΠΟΥ ΕΓΚΛΩΒΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ και τον ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ σε ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟ στην ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. Παράλληλα, ΔΙΑΣΠΑ και την ΕΝΟΤΗΤΑ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ, επιτρέποντας την ανάπτυξη ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ και ΜΕΛΩΝ ταυ συλλόγου.
ü ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΦΑΝΕΣ ΜΕΤΡΟ.
ü ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ.

ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗ:

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ  ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΙΣΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο Ν. 1566/85 ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΑΣΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΝΟΜΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ (π.χ. Ν. 3848, 2640 για το μισθολόγιο της πείνας, Ν. 4186 για το «νέο λύκειο» κλπ)