16 Μαΐου 2013

ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ




  • ΜΕ ΔΙΓΛΩΣΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΙΣΜΟΥΣ ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΣΥΡΙΖΑ) ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΜΑΣ!
  • ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ
Συνάδελφοι, οι κυβερνητικές παρατάξεις (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ) και οι «αριστεροί» (!) συνοδοιπόροι τους (ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ) έπαιξαν την τελευταία σκηνή της καλοστημένης φάρσας τους στη Γ.Σ. των προέδρων (15/5), αποκαλύπτοντας -με τον πιο αποτροπιαστικό τρόπο- την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ, του ΛΑΪΚΟΥ ΕΜΠΑΙΓΜΟΥ, της παραπλάνησης και του εγκλωβισμού της βάσης, πολιτική που τηρούν ανενδοίαστα ακόμη και την περίοδο της καθιέρωσης νέων «Ιδιώνυμων» αδικημάτων, ποινικοποίησης όχι μόνο της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης, αλλά και των φρονημάτων.
Έτσι, ανενδοίαστα, οι τρεις προαναφερόμενες παρατάξεις αποδέχονται στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ και προπαγανδίζουν στις Γ.Σ. την απεργία διαρκείας, έχοντας στο νου τους εξ αρχής -αφού κερδίσουν τις εντυπώσεις εν όψει των εκλογών για το συνέδριο της ΟΛΜΕ- να «ονομάσουν το ψάρι κρέας» δηλαδή την απεργία ως απεργοσπασία (!) και να σηκώσουν τη σημαία της ΥΠΟΤΑΓΗΣ ακόμη και στην ποινικοποίηση, υπονομεύοντας επιπλέον και τις καταστατικές λειτουργίες του συνδικαλισμού, την ίδια στιγμή που βάζουν πλάτη στην αντιλαϊκή επίθεση των κυβερνητικών κομμάτων που στηρίζουν (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ) και του κόμματος που παίζει το ρόλο του διαδόχου τους (ΣΥΡΙΖΑ).
Η ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ των τριών παρατάξεων δείχνει -με τον πιο παραστατικό τρόπο- τη φύση και τη λειτουργία όχι μόνο του κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ), αλλά και της «αριστερής» διαχείρισης» (ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ), με όποια σχήματα κι αν αυτή εκφράζεται. Γιατί και σε τοπικό επίπεδο, η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ -σε ό,τι αφορά την ουσία του λόγου της και όχι στο τυπικό διακηρυκτικό επίπεδο- κινήθηκε κατ’ αντίστοιχο τρόπο με την ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ στο γνωστό τοπίο της διγλωσσίας, ενώ στη Γ.Σ. της ΕΛΜΕ στην πλειονότητά της υπερψήφισε την αποπροσανατολιστική πρόταση για «εναλλακτικές» και γενικώς… καλλιτεχνικού τύπου δήθεν διαμαρτυρίες ενάντια στην Επιστράτευση (!). Πρόκειται για προτάσεις εκφυλισμού του συνδικαλισμού σε γραφική διαμαρτυρία «δρωμένων», που πρέπει να συναντήσουν τη μαζική και σθεναρή μας ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ΑΡΝΗΣΗ ΜΑΣ.
Απέναντι σε αυτό το υπονομευτικό κλίμα της διγλωσσίας και του λαϊκού εμπαιγμού, η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ανέλαβε συγκεκριμένη πρωτοβουλία ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ και ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ του τυχοδιωκτικού ρόλου αυτού του συνδικαλισμού. Κάλεσε τους συναδέλφους να υπερψηφίσουν το απεργιακό πρόγραμμα της ΟΛΜΕ, τονίζοντας ότι η ΑΠΕΡΓΙΑ είναι ΑΡΡΗΚΤΑ ΔΕΜΕΝΗ με το ΣΠΑΣΙΜΟ της ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ με μαζικούς, πολιτικούς και συνδικαλιστικούς όρους. Ξεκαθαρίσαμε σε όλη τη διαδικασία της Γ.Σ., αλλά και στις ενημερώσεις στα σχολεία ότι η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ απαιτεί συσπείρωση-ενότητα και πίστη στην αξία του αγώνα μας, αλλά και υποστήριξη από όλα τα άλλα σωματεία. ΜΙΛΗΣΑΜΕ ΚΑΘΑΡΑ και ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΜΕ τα ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΧΑΡΤΙΑ των τριών προαναφερόμενων παρατάξεων.
Στην άλλη όχθη το ΠΑΜΕ, ενώ υποστήριξε την άρρηκτη σχέση μεταξύ απεργίας και σπασίματος της Επιστράτευσης, ωστόσο αντιμετώπισε την απεργία εξ αρχής με τη λογική της διαφοροποίησής του, καταθέτοντας πολλές και διαφορετικές προτάσεις (13 και 14 Μάη, 16 και 17) -παραπαίοντας μεταξύ της αναγκαιότητας για πραγματοποίηση της απεργίας προ των πανελλαδικών εξετάσεων ή με την έναρξή τους- δείχνοντας την έλλειψη μιας σταθερής στρατηγικής, ενώ παράλληλα ψήφισε την απεργία της ΑΔΕΔΥ για τις 13 Μάη, χωρίς να διασφαλίσει καν τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ για την προγραμματισμένη πρώτη ημέρα της απεργίας (17 Μάη).
Σήμερα, εν όψει της νέας διαμορφωμένης κατάστασης και στο εσωτερικό του συνδικαλισμού και στο γενικότερο τοπίο της ποινικοποιημένης δράσης μας, δηλώνουμε ότι πρέπει να αντιτάξουμε στη σημαία της υποταγής το λάβαρο της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ. 
  • ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ - ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΨΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΔΟΜΗΣΟΥΜΕ ΤΑΞΙΚΑ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ.
  •  ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΤΙΣ Γ.Σ. ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ. 
  • ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.

ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/5 ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.

  • ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΝΕΑ Γ.Σ. των προέδρων των ΕΛΜΕ και να ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ-ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΞΕΝΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ. 
  •  Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΛΗ.