18 Νοεμβρίου 2010

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΑΠΟΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ

Συνάδελφοι, η υπουργός της δια βίου εμπορευματοποίησης της γνώσης- απόλυτα στοχοπροσηλωμένη στην υπηρέτηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου και την ισοπέδωση των λαϊκών κατακτήσεων – ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ, όπως επιτάσσει το... νέο αναθεωρημένο, δηλ μόνιμο πια ΜΝΗΜΟΝΙΟ της ληστείας του λαϊκού εισοδήματος. Για το λόγο αυτό απέστειλε την ημέρα μνήμης και τιμής της λαϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου (17-11) έγγραφο στα αθλητικά σχολεία της χώρας, βάσει του οποίου, με κυνικότατο τρόπο, δηλώνει ότι ΔΕ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΑΠΑΝΗ (!!) ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ. Με πρωτοφανή δηλ βάρβαρο τρόπο δηλώνει ουσιαστικά ότι ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, αφού – χωρίς τα προαναφερόμενα τμήματα – τα εν λόγω σχολεία παύουν να υφίστανται ως αθλητικής παιδείας σχολεία και ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΝΤΑΙ στα πλησιέστερα λειτουργούντα γενικής παιδείας σχολεία.

Παράλληλα, πρέπει να τονίσουμε ότι ο προκλητικά αντιδραστικός και στυγνά αντιλαϊκός χαρακτήρας του προαναφερόμενου εγγράφου δεν έχει προηγούμενο, αφού η Υπουργός – που επαίρεται να δηλώνει ότι «διασφάλισε την καλύτερη λειτουργία των σχολείων με το χαμηλότερο κόστος!!» -, ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ, γιατί, σε διαφορετική περίπτωση, τα εν λόγω τμήματα θα κλείσουν (!!).

Στο έγγραφο επίσης τονίζεται πως είναι υποχρεωμένοι οι διευθυντές να ενημερώσουν τη διοίκηση για …ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΦΟΙΤΩΝΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ, δηλ για ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ (!)

Αυτό το πρωτόγνωρης μορφωτικής και εργασιακής βαρβαρότητας μέτρο αποτελεί ΤΟΝ ΠΡΟΑΓΓΕΛΟ ΜΙΑΣ ΑΛΥΣΙΔΩΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ σε κάθε μορφής κατάκτησή μας, αφού το κλείσιμο και οι συγχωνεύσεις των σχολείων δεν οδηγούν μόνο ΣΤΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ, αλλά συνοδεύονται και από την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ, όπως δείχνει και το νέο αντιδραστικό σχολικό μοντέλο που ετοιμάζεται, το οποίο ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΘΕΜΕΛΙΑ που οικοδόμησε το λαϊκό κίνημα. Έτσι, εκτός μορφωτικού κορμού θα βρεθούν τα μαθήματα των θετικών επιστημών (φυσικής, χημείας, βιολογίας), της ιστορίας, της γλώσσας, του δικαίου, της κοινωνιολογίας, της πληροφορικής κλπ.

Η εθελόδουλη και αυτάρεσκα υποτελής στα Ιμπεριαλιστικά κέντρα (Ε.Ε-EΚΤ-Δ.Ν.Τ) Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αφού διαμόρφωσε τους όρους της μετατροπής της χώρας σε ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ, τώρα θέλει να προετοιμάσει ..και τους νέους αμόρφωτους, ανειδίκευτους ...ραγιάδες που θα εξωθούνται εύκολα στην κοινωνική χωματερή και δε…θα ενοχλούν, με τις διεκδικήσεις των δικαιωμάτων τους, την ντόπια και ξένη πλουτοκρατία.

Στην ίδια κατεύθυνση το «νέο καλλικρατικό σχολείο» θα παραμείνει δέσμιο της αποκεντρωμένης υποχρηματοδότησης, θα διευκολύνει την άμεση εισαγωγή των ιδιωτικό-οικονομικών κριτηρίων, τη σύνδεση της παρεχόμενης πληροφορίας με την επιχείρηση και παράλληλα θα εδραιώσει το ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ για όλους τους εκπαιδευτικούς, δηλ της ελαστικής απασχόλησης.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΗΣ-

ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ

ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΠΘ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Η ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΕΙΝΑΙΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ। ΣΤΗΝ ΕΜΜΕΣΗ ΕΠΙΒΟΛΗ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΚΟΛΗ ΕΙΣΟΔΟ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ


Ο ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ-ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

  • ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

  • ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΜE

  • ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (23-11) ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ-ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗ ΝΙΚΗ



Το παραπάνω κείμενο σε μορφή pdf:
2010-11-18 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠ-ΑΘΛΗΤΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ