17 Μαρτίου 2010

Καταγγελία της ΠΑΣΚ για απεργία 11 Μαρτίου & αποβολή συνδικαλιστή μαθητή

ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ… ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΑΣΚ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟΝ ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Συνάδελφοι, η ληστρική επέλαση στο εισόδημά μας-που επιβάλλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την εντολή των ...αφεντικών της Ιμπεριαλιστικής Ε.Ε. και τη στήριξη της δεξιάς Ν.Δ. και του ακροδεξιού ΛΑΟΣ – βρίσκει τη στήριξή της στη Συνδικαλιστική γραμμή της ΥΠΟΤΑΓΗΣ, που τηρεί ο κυβερνητικός συνδικαλισμός της ΠΑΣΚ και απαρέγκλιτα στηρίζει με θέρμη η πρώην κυβερνητική παράταξη της Ν.Δ.

Ειδικότερα, ενώ τα στυγνά αντιλαϊκά μέτρα ήταν δεδομένα και συμφωνημένα μεταξύ της υποτελούς κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των διευθυντηρίων της Ε.Ε., η ηγεσία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ και της Γ.Σ.Σ.Ε, που ελέγχεται από την κυβερνητική ΠΑΣΚ δε συναποφασίζει κοινούς πανεργατικούς αγώνες εξαρχής, με στόχο να διασπαστεί το μέτωπο της ενιαίας αντίστασης των εργαζομένων και να μην πάρουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις τη διάσταση του καθολικού, παλλαϊκού αγώνα.

Παράλληλα, σε τοπικό επίπεδο, στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ η παράταξη της ΠΑΣΚ από την αρχή της σκληρής επίθεσης …ροκάνιζε το χρόνο, αρνούμενη οποιαδήποτε θέση και πρόταση, που καταθέσαμε ως αριστερός πόλος, για να διασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των συναδέλφων στην απεργία και να δημιουργηθούν οι απαιτούμενοι όροι συλλογικής πάλης και μαζικής αντίστασης. Τέθηκε δηλ η ΠΑΣΚ στην υπηρεσία της κυβέρνησης, ακόμα και αυτή τη δύσκολη φάση της στυγνότερης μεταπολεμικά επίθεσης στα λαϊκά δικαιώματα και τις κατακτήσεις. Αυτή την πολιτική γραμμή της προκλητικής στήριξης της αποκρουστικά αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής επιβεβαιώνει η ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΑΣΚ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΠΑΛΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ:

Ειδικότερα, λειτουργώντας η ΠΑΣΚ ως ...φρουρός της κυβερνητικής πολιτικής στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και διασφαλίζοντας την ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ με τις τέσσερις έδρες που κατέχει και έχοντας την απόλυτα συναίνεση του ...διαρκώς απόντος εκπροσώπου της ΔΑΚΕ και αντιπροέδρου του σωματείου – ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ, όπως αποδεικνύουν τα ίδια τα …δρώμενά της:

  1. Ενώ η Ομοσπονδία (ΟΛΜΕ) πρότεινε την ανάρτηση «πανώ» σε κάθε σχολείο, με στόχο τη δημιουργία απεργιακού κλίματος, η ΠΑΣΚ έθεσε στην ψηφοφορία την πρότασή μας για ανάρτηση κάποιων «πανώ» στα κεντρικά, τουλάχιστον, σχολεία και την ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ! Πανηγυρικά... Έθεσε δηλ στην ψηφοφορία και καταψήφισε μια αυτονόητη υποχρέωση του σωματείου σε περιόδους επίθεσης στο εισόδημα και τα δικαιώματά μας.

  2. ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ επίσης η ΠΑΣΚ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ στο σωματείο και Απεργιακής Επιτροπής στα σχολικά συγκροτήματα, με στόχο τον ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ από τον αγώνα, που έπρεπε να είναι μαζικός και ενωτικός, Τονίζεται ότι και αυτή η θέση για τις απεργιακές επιτροπές αποτελούσε εισηγητική θέση της Ομοσπονδίας και αποτελεί πάγια αρχή των σωματείων σε περιόδους ληστρικής επέλασης στις λαϊκές κατακτήσεις.

  3. ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ στη Γ.Σ., για να δημιουργηθούν οι απαιτούμενοι όροι συμπόρευσης του μαθητικού και εκπαιδευτικού κινήματος, ΑΡΝΟΥΜΕΝΗ στην πράξη μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις του κινήματος, που είναι το ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

  4. Επιπλέον, στην περίπτωση της δίωξης – τιμωρίας (αποβολή δύο ημερών) του συνδικαλιστή μαθητή (στον οποίο ο διευθυντής αρνήθηκε το δικαίωμα της ενημέρωσης των συμμαθητών του την ημέρα της πανεργατικής απεργίας), η ΠΑΣΚ, που ελέγχει το προεδρείο της ΕΛΜΕ ΣΙΩΠΗΣΕ!!, ενώ, όταν θέσαμε το θέμα στο Δ.Σ., τήρησε τη θέση της …ανακριτικής αρχής!!, που έπρεπε να κάνει αυτοψία…, κρίνοντας, σε γενικές γραμμές, το θέμα ως...ποινικό! και όχι ως συνδικαλιστικό, όπως ήταν και παραμένει. Μάλιστα, κατά την επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δ.Σ. του σωματείου στο σχολείο, η ΠΑΣΚ επιβεβαίωσε το ρόλο της ως…βραχίονα της κυβερνητικής πολιτικής, αφού αντιμετώπισε το ζήτημα ως θέμα… παραβατικότητας, αρνούμενη να κάνει, έστω, μια νύξη στις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Δια στόματος μάλιστα του προέδρου…διευκρίνισε ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΗΤΗΜΑ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΤΗΤΑΣ, σε μια οφθαλμοφανή περίπτωση προσβολής των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων του μαθητικού κινήματος, ενώ ο αντιπρόεδρος (ΔΑΚΕ) πλειοδότησε στη γραμμή της υποταγής, κρίνοντας το μέτρο της δίωξης…ως ΤΕΛΕΙΟ!

  5. Ενώ η ΠΑΣΚ διαθέτει τέσσερις έδρες και σε περιόδους εκλογών ξέρει τον τρόπο… να συσπειρώνει τη βάση της στην κάλπη, σε περιόδους απεργιακών αγώνων, ολιγωρεί και προκλητικά αδιαφορεί, δημιουργώντας ένα συνολικότερο κλίμα αμφιβολίας για την αποτελεσματικότητα και την αξία των αγώνων. Στη βάση αυτή, στέλνει ηλεκτρονικά…υπηρεσιακού χαρακτήρα ενημερωτικά στα σχολεία, διεκπεραιώνοντας τυπικά μια γραφειοκρατική λειτουργία και αποδυναμώνοντας το συνδικαλισμό ως δημοκρατικό θεσμό συλλογικής άμυνας. Για το λόγο αυτό, πρωτοκλασάτα στελέχη της είτε καλούν την αστυνομία να συλλάβει συναδέλφους – μέλη απεργιακών επιτροπών, που διαμαρτύρονται έξω από τα σχολεία, είτε τρομοκρατούν μαθητές, με την απειλή της αποβολής, εάν φύγουν από το σχολείο, για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο σε μέρα της Πανεργατικής απεργίας.

Συνάδελφοι, η Οικονομική Εξαθλίωση και ο Εργασιακός Μεσαίωνας, που μας επιφυλάσσουν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ-Ε.Ε-Οικονομική Ολιγαρχία δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία». Υποστηρίχτηκε και συνεχίζει να στηρίζεται στην αντιλαϊκή πολιτική των δυο κομμάτων της πλουτοκρατίας (ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ), που σε αγαστή συμμαχία με το ακροδεξιό ΛΑΟΣ, δημιουργούν το ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ της πολιτικής στήριξης όλων των ΜΕΤΡΩΝ ΤΗΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ και της Ισοπέδωσης των Κατακτήσεών μας. Αυτή τη στυγνά αντιλαϊκή συμμαχία των αντιδραστικών δυνάμεων οφείλει να ΑΝΤΙΠΑΛΕΨΕΙ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, μέσα από τον ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗΣ.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΕΡΒΟΥΝ
ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ – ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ...ΣΤΑΘΕΡΗΣ
ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ

ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ-ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΘΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ


Το παραπάνω κείμενο σε μορφή pdf:
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΚ