8 Δεκεμβρίου 2009

Προεκλογική προκήρυξη

ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟ-ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ Γ.Σ
ΤΗΣ ΕΛΜΕ (ΠΕΜΠΤΗ 10-12) ΣΤΟ 3
Ο
ΛΥΚΕΙΟ

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΑΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Συνάδελφοι, οι εκλογές του σωματείου πραγματοποιούνται σ’ ένα μετεκλογικό τοπίο στυγνής επίθεσης του κεφαλαίου στα Εργασιακά, Κοινωνικο-Ασφαλιστικά και Μορφωτικά Δικαιώματα. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τον αέρα του εκλογικού λαϊκού εγκλωβισμού, επιτίθεται-με την ίδια σφοδρότητα της προκατόχου της Ν.Δ -στις λαϊκές κατακτήσεις και τα δικαιώματα, ακολουθώντας τις εντολές των διευθυντηρίων της Ιμπεριαλιστικής ΕΕ και της ντόπιας πλουτοκρατίας. Το πρώτο ..φιλολαϊκό της δώρο στην εκπαίδευση στάθηκε η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ των Αναπληρωτών και Ωρομισθίων και συνολικότερα των αδιόριστων συναδέλφων μας, στα πλαίσια της γενίκευσης των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, της σταδιακής ΆΡΣΗΣ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ, και της Υπαγωγής των σχολείων στην Τ.ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, όπως επιτάσσει ο αντιδραστικός νόμος «Καποδίστριας ΙΙ»

Παράλληλα, ο νέος αντιλαϊκός ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ, υπαγορευμένος από το αντιδραστικό Σύμφωνο Σταθερότητας της ..πράσινης «διαβούλευσης» θεσπίζει τη φοροεπιδρομή και ληστρική επέλαση στο λαϊκό εισόδημα, συρρικνώνοντας μισθούς και συντάξεις, αυξάνοντας τους έμμεσους φόρους, επιβαρύνοντας τα λαϊκά στρώματα και διευκολύνοντας με νέες φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις το επιχειρηματικό κεφάλαιο. Το καθεστώς της «επιτήρησης», εδραιωμένο στο έλλειμμα των 30δις€, προβάλλεται ως άλλοθι για νέα αντιλαϊκά μέτρα, τη στιγμή που οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ χάρισαν αθροιστικά 62δις!! στο τραπεζικό και επιχειρηματικό κεφάλαιο, δηλ πάνω από το διπλάσιο του ελλείμματος!! Συγκαλύπτει επομένως η..φιλολαϊκή! κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τα αίτια του δημοσιονομικού ελλείμματος, για να Τρομοκρατήσει το Λαϊκό Κίνημα και να σηκώσουν νέα βάρη τα λαϊκά στρώματα. Απόδειξη αποτελεί η νέα ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, με τη δραματική μείωση της κύριας σύνταξης, τη δημιουργία των Επαγγελματικών (δηλ Ιδιωτιοποιημένων) Ταμείων, την αύξηση του εργάσιμου βίου (από 10-15χρόνια), την εισαγωγή των Ασφαλιστικών Εταιριών.

Ολη αυτή η αντιλαϊκή λαίλαπα συνοδεύεται από μια πολιτική Ανοιχτής Τρομοκρατίας και ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ, όπως αποτυπώθηκε στους απεργούς λιμενεργάτες, στους απολυμένους των stage, στην πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, στις διεκδικήσεις του φοιτητικού-μαθητικού και συνολικότερα λαϊκού κινήματος. Η πολιτική της Λιτότητας, της Ανεργίας, της Λαϊκής Τρομοκράτησης βρίσκει τα άλλοθι της στις συμβιβασμένες γραφειοκρατικές πλειοψηφίες, που υιοθετούν τους διαλόγους της Υποταγής..

Οι αρχές του ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ επικρατεί και στην ΕΛΜΕ, με την κυριαρχία της ΠΑΣΚ, η οποία και την περυσινή χρονιά-παρά την προσπάθειά της να φορέσει «την αντιπολιτευτική τήβεννο»- επιβεβαίωσε την προσήλωσή της στον Υποταγμένο συνδικαλισμό και στο αίτημα της επανόδου του κομματικού της φορέα (ΠΑΣΟΚ) στην εξουσία. Η πολιτική των «ανοιχτών θυρών συνεργασίας» προς τη ΔΑΚΕ και την «αριστερή!» ΕΚΠΑΙΔ.. ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, κατά τη συγκρότηση του προεδρείου και η συγακτοίκησή της τελικά με τη δεύτερη αποδεικνύουν τη γραφειοκρατική αντίληψή της, όπως και η ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ. Οι Ωρομίσθιοι, ιδιαίτερα της Π.Δ.Σ, γέννημα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, αντιμετωπίστηκαν ως παρίες της εκπαίδευσης από την ΠΑΣΚ, η οποία αξιοποίησε ακόμα και τη στήλη της ΕΛΜΕ για σπίλωση της Παράταξής μας και της εκπροσώπου μας στο Δ.Σ, επειδή προασπιστήκαμε σθεναρά τους Ελαστικοποιημένους.. Στο συνέδριο μάλιστα της ΟΛΜΕ τήρησε την ίδια αντιδραστική στάση, επιμένοντας στην κατηγοριοποίηση των Ωρομισθίων (της πρωϊνής ζώνης και της Π.Δ.Σ), ενώ ΑΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, τη στιγμή που υπό την αιγίδα της ΕΛΜΕ και με την πρωτοβουλία και στήριξη της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ λειτουργούσε σχολείο Μεταναστών!! Επίσης, μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην Εξουσία -με μια πρωτοφανή ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ, ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ -αποφάσισε, με τη συνεπικουρία της «αριστερής!!» ΕΚΠΑΙΔ. ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ, να υπαγάγει το εν λόγω σχολείο στο κεφαλαιοκρατικό ΊΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ!, αποσυνδέοντάς το από τα χαρακτηριστικά της Αντιϊμπεριαλιστικής και Αντικαπιταλιστικής Πάλης, διεκδικώντας ως έπαθλο! 50.000€ και διευκολύνοντας του Διωκτικούς Μηχανισμούς του Χρυσοχοϊδη.. Στην κατεύθυνση της στήριξης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, η ΠΑΣΚ αρνήθηκε και το συντονισμό σωματείων και συλλόγων για την οργάνωση της πορείας μνήμης της Εξέγερση του Πολυτεχνείου, που πνίγηκε στα χημικά. Επειδή λειτουργεί ως στυλοβάτης της αντιλαϊκής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, μπροστά στην ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ αρνήθηκε την μετωπική Αντίσταση και ..ροκάνιζε το χρόνο, ενφανιζόμενη ως..προσκεκλημένη!! στη Γ.Σ των Αναπληρωτών, κωφεύοντας επιδεικτικά στις προτάσεις μας για Μετωπική-Ενωτική Απάντηση . Για τυπικούς λόγους, τη δεύτερη εβδομάδα της εξαγγελίας του μέτρου, κάτω από την πίεσή μας στο Δ.Σ και αφού είχε εξαγγελθεί η 3ωρη στάση της ΟΛΜΕ, με βαριά καρδιά έδειξε να συναινεί στις μισές τις προτάσεις μας, χωρίς να κινητοποιήσει το σωματείο.

Στην κατεύθυνση της απονεύρωσης του σωματείου η ΠΑΣΚ βρήκε την απαιτούμενη συμμαχία στη δεξιά παράταξη της ΔΑΚΕ- η οποία, αφού ήρθε δεύτερη ..στην κατανομή των αξιωμάτων του προεδρείου- στη συνέχεια αδιαφόρησε εντελώς ακόμη και για την τυπική λειτουργία του Δ.Σ. Επιβεβαίωνε δηλ με τις απουσίες της ότι ο συνδικαλισμός για μια δεξιά παράταξη-στη θέση του κυβερνητικού ή μη συνδικαλισμού-είναι μια απλή ..διαδικασία κομματικής εγγραφής και λαϊκής χειραγώγησης, που αξίζει την ..ανάλωση, αν προσφέρει …θέσεις προβολής, διαφορετικά μένει ως κομματική παρακαταθήκη .Το αίτημα βέβαια της ΔΑΚΕ για γραφειοκρατικό συνδικαλισμό υλοποιούσε- η ΠΑΣΚ, με τη συμμαχία της «αριστερής!» ΕΚΠΑΙΔ.ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ.

Ειδικότερα, η ΕΚΠΑΙΔ.ΠΡΟΠΤΙΚΗ-ΔΙΚΤΥΟ, θέλει να αναφέρεται στην αριστερά, ενώ καταστρατηγεί θεμελιώδεις αρχές της ταξικής δράσης, προβάλλοντας τη θέση της Ταξικής Συμφιλίωσης, συνεργαζόμενη με κυβερνητική ΠΑΣΚ, αλλά και τη δεξιά ΔΑΚΕ, αντιμετωπίζοντας το συνδικαλισμό ως διαχείριση. Στη βάση αυτή μοιράστηκε το προεδρείο με την ΠΑΣΚ και ουσιαστικά ΣΥΝΑΙΝΕΣΕ ΣΤΗΝ ΥΠΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΊΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ. Στάθηκε μάλιστα προκλητική η διγλωσσία της, αφού εκπροσωπούσε την ΕΛΜΕ στην Αντιρατσιστική εκδήλωση, που καταδίκαζε!! το 3ο Αντιμεταναστευτικό forum, το οποίο στήριζε το Ίδρυμα Ωνάση.!! Επίσης, η ΕΚΠΑΙΔ.ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, μπροστά στην αντιλαϊκή επίθεση στους Ωρομίσθιους και Αναπληρωτές, περιορίστηκε σ΄ ένα ρόλο παρατηρητή των εξελίξεων, καταψήφισε μαζί με την ΠΑΣΚ την πρότασή μας για συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενώ αυτή η εισηγήθηκε (και η ΠΑΣΚ ακολούθησε) να ονομαστεί «ως διευκολυντική!» η δεύτερη τρίωρη στάση της ΕΛΜΕ (η πρώτη 3ωρη αποφασίστηκε στην ΟΛΜΕ) για τη στήριξη των απειλούμενων Ελαστικοποιημένων, καλλιεργώντας την ηττοπάθεια. Επίσης, έδειξε επιδεικτική αδιαφορία για κάθε προσπάθεια συντονισμού των φορέων για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, προσφέροντας συμμαχία στην ΠΑΣΚ Γενικά, η ΕΚΠΑΙΔ.ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, προβάλλοντας το αποπροσανατολιστικό όραμα του «καπιταλισμού..με ανθρώπινο πρόσωπο» και εξευγενίζοντας την Ιμπεριαλιστική Ε.Ε μετατρέπεται σε δύναμη «κριτικής!» συμπόρευσης με τον Υποταγμένο συνδικαλισμό, προκαλώντας σύγχυση και αποπροσανατολισμό στην αριστερή βάση του σωματείου.

Στην αντίπερα όχθη, ΕΣΑΚ-ΔΕΕ, ενώ διακηρύσσει την ..ταξική της ταυτότητα, αρνείται την ενωτική δράση στο σωματείο, ακολουθώντας τη χωριστική λογική του ΠΑΜΕ, η οποία όχι μόνο δεν ενδυναμώνει τη συνείδηση της αντίστασης, αλλά απεναντίας δημιουργεί ένα αρνητικό κλίμα πόλωσης στη βάση, η οποία πρέπει να βρει τον κοινό βηματισμό της σε μια ταξική κατεύθυνση μέσα στο σωματείο και με τις συλλογικές μορφές λειτουργίας του.

Από το χώρο της Συνεπούς –Ταξικής Αριστεράς, η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ έδωσε και την περυσινή δύσκολη χρονιά τον Αγώνα της ενάντια στην ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΕΕ, επιδιώκοντας την ανάπτυξης της Συλλογικής Δράσης

Συγκεκριμένα, η περυσινή συνδ. χρονιά ξεκίνησε μέσα στο καμίνι «των Δεκεμβριανών», της στυγερής δολοφονίας του 15χρονου μαθητή, δηλ του ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, στον οποίο πρωτοστατήσαμε με τις ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ, ΚΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ. Με τη δυναμική της μιας έδρας στο τοπίο των αρνητικών συσχετισμών ΑΝΤΙΤΑΞΑΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ:

Στη συγκρότηση του Προεδρείου, αρνηθήκαμε τη λογική της ταξικής συνεργασίας και ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ που καταψηφίστηκε από τις διαχειριστικές παρατάξεις (ΠΑΣΚ- ΔΑΚΕ-ΕΚΠΑΙΔ.ΠΡΟΟΠ).

Τονίσαμε τη ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΕΠΕΛΑΣΗ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ και την ανάγκη ανάπτυξης μιας ΕΝΩΤΙΚΗΣ-ΜΕΤΩΠΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Συμμετείχαμε ενεργά στις ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, με τις ενημερώσεις στα σχολεία, με τη στάση μας στη Γ.Σ, με την κατάθεση μας στην οργάνωση της μαζικής διαμαρτυρίας.

Εν όψει του συνεδρίου της ΟΛΜΕ ΔΩΣΑΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, που επέβαλε η ΠΑΣΚ, η οποία και ΑΠΕΚΡΥΨΕ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ, θεωρώντας το σωματείο ως..φέουδό της, ενώ από τη θέση του προεδρείου της Γ.Σ κατάργησε βασικές συλλογικές αρχές. Παρακάμπτοντας και τα ΛΙΒΕΛΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΣΚ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ, ΠΡΟΑΣΠΙΣΤΗΚΑΜΕ ΤΑ ΣΥΝΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ, κόντρα στο μέτωπο:ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ.

Στο Συνέδριο δώσαμε τη μάχη ενάντια στην ΕΛΑΣΤΙΚΟΠΟΊΗΣΗ-«ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»-ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ-ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ, καταγγείλαμε τη ληστρική πολιτική της Ιμπεριαλιστικής Ε.Ε (συνθήκη Μπολόνια-Λιασσαβόνας…) και τονίσαμε ότι η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ είναι απόρροια της ΥΠΕΡΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ από την οικονομική ολιγαρχία.

Με την έναρξη της φετινή σχολικής χρονιάς, και εν μέσω προεκλογικής περιόδου, ΑΝΤΙΠΑΛΕΨΑΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΙΑΣ, καταγγέλλοντας τη λογική της «ανοχής»

Μετά τις εκλογές, ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΚ, με τη συνεπικουρία της ΕΚΠΑΙΔ.ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ, ΓΙΑ ΥΠΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΊΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ, την καταγγείλαμε η ως αντιδημοκρατική και απορρίψαμε τη λογική ¨της φιλανθρωπίας! του κεφαλαίου» και της λειτουργίας του σχολείου στη σκιά.. της αμοιβής!! (50.000€) και των ΑΠΕΛΆΣΕΩΝ, που ακολουθεί η κυβέρνηση. ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΜΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ- ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΡΧΗΣ -ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΑΞΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ, καταγγέλλοντας τη μετατροπή ενός σχολείου ταξικής αλληλεγγύης σε παράρτημα των κεφαλαιοκρατικών οργανισμών.

Με την εξαγγελία μάλιστα του ανάλγητου μέτρου της ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ, καταθέσαμε αμέσως τις προτάσεις μας: για σύγκληση Γ.Σ της ΕΛΜΕ, Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών σωματείων, κοινή συνέντευξη τύπου, συγκρότηση συντονιστικού κλπ, που απαξιώθηκαν από την ΠΑΣΚ. Με προκηρύξεις, ενημερωτικές επισκέψεις στα σχολεία, συμμετοχή στις Γ.Σ των ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΏΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΊΩΝ επιδιώξαμε να αναθερμάνουμε το αγωνιστικό κλίμα...Με πρόταση δική μας στο Δ.Σ της ΕΛΜΕ, μετά από παρέλευση δυο εβδομάδων, ψηφίστηκε μια συμβολική κατάληψη στην Περιφερειακή Διεύθυνση, η οποία ήδη είχε υπονομευτεί από τις δυνάμεις της συναίνεσης.

Καταγγείλαμε τον ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΤΗ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, καταθέτοντας πρόταση σύγκλησης Γ.Σ, η οποία, σε συνθήκες ελέγχου του σωματείου από τον Υποταγμένο συνδικαλισμό, στάθηκε αδύνατη.

Για τις κινητοποιήσεις ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, την ημέρα της μνήμης του αδικοχαμένου μαθητή, καταθέσαμε πρόταση συνδιοργάνωσης της πορείας με τα εκπαιδευτικά σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαθητές, που αντιμετωπίστηκε απαξιωτικά από την κυρίαρχη παράταξη της ΠΑΣΚ, ενώ καταθέσαμε τις δυνάμεις μας για τη μαζική συμμετοχή και αντίσταση.

ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ τους ΑΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ
ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ:

  • Να μονιμοποιηθούν όλοι οι ελαστικοποιημένοι (ωρομίσθιοι-αναπληρωτές)-κατάργηση της ελαστικής απασχόλησης

  • Μαζικούς διορισμούς μονίμων από την επετηρίδα

  • Σύστημα υγείας-περίθαλψης-σύνταξης δημόσιο-καθολικό και δωρεάν.-καμιά ιδιωτικοποίηση του κοινωνικο-ασφαλιστικού συστήματος.

  • Να μη μετατραπεί η σύνταξη σε επίδομα. –να μην αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

  • Σταθερή εργασία και αμοιβή-καμιά υπαγωγή των σχολείων στην Τ. Αυτοδιοίκηση

  • Αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν το κόστος της ζωής.

  • Καμιά «αξιολόγηση»-κατηγοριοποίηση-ιδιωτικοποίηση-εργασιακή δημοκρατία

  • Άμβλυνση των ταξικών φραγμών στη γνώση-καμιά ιδιωτικοποίηση της παιδείας.

  • Κατοχύρωση των πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθερίων-καμία ποινικοποίηση του λαϊκού κινήματος

  • Αντίσταση στην ιμπεριαλιστική θηριωδία


ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΟΓΚΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ «ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ»

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΑ ΣΤΗ ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΕΠΕΛΑΣΗ

ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.


Το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Παρέμβασης:

  1. Γαλάνης Νίκος ΠΕ04 2Ο Γ. Λύκειο Ηρακλείου

  2. Κοκκινάκης Κώστας ΠΕ19 8Ο Γυμνάσιο-Τ.Α.Δ

  3. Κοκολάκη Σοφία ΠΕ04 5Ο Γ. Λύκειο Ηρακλείου

  4. Λυρατζάκης Γιώργος ΠΕ11 6Ο Γυμνάσιο

  5. Μαρίνος Νεκτάριος ΠΕ08 Μουσικό Σχολείο

  6. Παπαδάκης Γιώργος ΠΕ04 4Ο Γυμνάσιο

  7. Παχιαδάκης Νεκτάριος ΠΕ11 13Ο Γυμνάσιο

  8. Ροδάκη Μαρία ΠΕ02 4Ο Εσπερινό Λύκειο

  9. Σκλάβου Λίζα ΠΕ02 Μουσικό Σχολείο

  10. Σπαχή Αρετή ΠΕ02 1Ο Γ. Λύκειο Ηρακλείου

  11. Στεφανόπουλος Βασίλης ΠΕ04 Γ. Λύκειο Τυμπακίου

Η προεκλογική προκήρυξη σε μορφή pdf:


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 2009- ΤΕΛΙΚΗ