9 Νοεμβρίου 2009

Ημερήσια ηλεκτρονική καταγραφή των απουσιών

ΚΑΜΙΑ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΑΣ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΥΣΙΩΝ.

ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΈΡΓΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΝΕΑ ΕΞΩΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ.

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ, ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ

Συνάδελφοι, η «νέα!» κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ακολουθώντας τον παλιό, γνωστό της δρόμο του λαϊκού εμπαιγμού-αμέσως μετά την εκλογική της επικράτηση-έρχεται να δείξει - με μια σωρεία αντιλαϊκών μέτρων-τη σταθερή βούληση της για ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ κατακτήσεων, στο όνομα «του πράσινου εκσυγχρονισμού» του καπιταλισμού και στη βάση του περίφημου «νοικοκυρέματος» του κράτους.

Πιστή στο δόγμα της συρρίκνωσης των εργατικών δικαιωμάτων και προσηλωμένη στην αρχή της κεφαλαιοκρατικής συσσώρευσης, επιβεβαιώνει καθημερινά το σκληρά αντιλαϊκό χαρακτήρα της πολιτικής της, με νέα μέτρα, που Εντατικοποιούν τους ρυθμούς Εργασίας, εδραιώνουν τις Ελαστικές μορφές Απασχόλησης, καθηλώνουν τις αποδοχές και καταργούν ακόμη και τα ψήγματα εργασιακής δημοκρατίας.

Στα πλαίσια αυτά, ΜΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΤΟ ΥΠΕΠΘ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ! ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΥΣΙΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!! Καλεί δηλ ουσιαστικά το Υπουργείο τους συναδέλφους, που είναι υπεύθυνοι των τμημάτων, να βρίσκονται υποχρεωτικά στο σχολείο μέχρι τη λήξη των μαθημάτων κάθε μέρα.. Με τον τρόπο αυτό, ενεργοποιείται στην πραγματικότητα ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΟ, το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο παλιότερης κυβέρνησης επίσης του ΠΑΣΟΚ, που ανάμεσα στα άλλα επιτάσσει καθημερινή υποχρεωτική παρουσία στο σχολείο μέχρι τη λήξη των μαθημάτων.

Η «νέα» κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, εδραιωμένη καλά σε παλιότερα αυταρχικά μέτρα της, συνεχίζει και επιτείνει το αντιλαϊκό της έργο, αξιοποιώντας τον εκλογικό εγκλωβισμό των λαϊκών στρωμάτων και στοχεύοντας στην εφαρμογή μιας στυγνής πολιτικής, όπως την υπαγορεύουν το ντόπιο και πολυεθνικό επιχειρηματικό κεφάλαιο, στην υπηρεσία του οποίου ασκεί την εξουσία.

Για το λόγο αυτό, προτίθεται ΝΑ ΕΠΙΤΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ, ΚΑΘΙΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ, το οποίο θα δομηθεί στη βάση της «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΤΗΤΑΣ!», όπως ισχυρίστηκε η νέα υπουργός, δηλ στη βάση της ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ, όπως επιτάσσει η ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΛΕΥΚΗ ΒΙΒΛΟΣ και απαιτεί η Επιχειρηματική Ανάπτυξη.

Το νέο «Αποκεντρωμένο Σχολείο», το συνδεμένο με τις επιχειρηματικές απαιτήσεις, το οποίο θα είναι από τη μια Διαβαθμισμένο Μορφωτικά-αφού θα λειτουργεί και με βάση τις «Τοπικές! Ιδιαιτερότητες», δηλ τις πιο έντονες Ταξικές Διακρίσεις – και από την άλλη Κατηγοριοποιημένο Εργασιακά, μέσω της «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ»-ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ, στοχεύει να θεσπίσει η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στα χνάρια των παλιότερων αντιδραστικών μέτρων της.

Η συνολική αυτή θεσμική επίθεση στα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα συνοδεύεται και από μια ΣΤΥΓΝΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ «ΑΥΞΗΣΗΣ» ΤΟΥ ΕΝΟΣ (1) ΕΥΡΩ!!, της φορομπηκτικής πολιτικής, του αυταρχισμού, των προκλητικών παραχωρήσεων στο κεφάλαιο και των ευτελιστικών επιδομάτων της… «Κοινωνικής Αλληλεγγύης» στους πιο εξαθλιωμένους.

Στα πλαίσια αυτά, η κυβέρνηση ψήφισε τη ΝΕΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΘΗΚΗ (ΤΗΣ ΛΙΣΣΑΒΟΝΑΣ) ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ Ε.Ε, που επαναφέρει σε ..άλλο πακέτο το αντιδραστικό ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑ, συναινώντας έτσι σε όλο το φάσμα της επίθεσης του κεφαλαίου ενάντια στα χαμηλά λαϊκά στρώματα.

Είναι λοιπόν προφανές ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλη επιλογή από τον ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟ-ΕΝΩΤΙΚΟ-ΜΑΖΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ενάντια στη ληστρική πολιτική του κεφαλαίου.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ


  • ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ- ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΜΟΙΒΗ

  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

  • ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

  • ΑΜΒΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ

  • ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

  • ΚΑΜΙΑ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»-ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ-ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ

  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.


Το παραπάνω κείμενο σε μορφή pdf:
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - ΑΠΟΥΣΙΕΣ