11 Οκτωβρίου 2009

Κάτω τα χέρια από την Π.Δ.Σ.

ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΘΕΤΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ (Π.Δ.Σ) ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ…ΤΟ «ΦΙΛΟΛΑΪΚΟ ΤΗΣ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

Συνάδελφοι, η «άσπρη» ημέρα, που υποσχέθηκε προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ, επιβεβαιώθηκε αμέσως στο…μαύρο τοπίο της Εγκυκλίου, που έστειλε η νέα υπουργός- μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά της- και αφορά στην ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ Π.Δ.Σ, λόγω έλλειψης πόρων!

Η νέα…σιδηρά κυρία, που προΐσταται του νέου! ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ! ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ!, θέλησε εξαρχής να δηλώσει τις… φιλολαϊκές! της προθέσεις, καταργώντας και αυτά ακόμα τα ευέλικτα ευρωπαϊκά προγράμματα, που λειτουργούν ως άλλοθι για την έλλειψη ουσιαστικής ενισχυτικής διδασκαλίας στο σχολείο, απόλυτα εναρμονισμένη με τις αρχές της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για…νοικοκύρεμα! των οικονομικών του κράτους, δηλ για περαιτέρω επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων, στο βωμό της συσσώρευσης του κεφαλαίου.

Ειδικότερα, πρέπει να τονίσουμε ότι η ΑΠΌΦΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ!! ΤΗΣ Π.Δ.Σ, στην πραγματικότητα συνιστά διπλό και μάλιστα προκλητικό εμπαιγμό των ελαστικοποιημένων και συνολικότερα του εκπαιδευτικού κινήματος. Γιατί όχι μόνο δηλώνει την στυγνά εργοδοτική θέση για κατάργηση και αυτού του ευτελούς εβδομαδιαίου δίωρου (στην καλύτερη περίπτωση τετράωρου) των απασχολούμενων συναδέλφων στην απογευματινή ζώνη της Π.Δ.Σ, αλλά επιπλέον απαιτεί και την ΑΝΟΧΗ όσων βιώνουν την εργασιακή σκλαβιά της Ωρομισθίας, κάνοντας λόγο για..ΑΝΑΣΤΟΛΗ!!, ενός προγράμματος, το οποίο, αν δεν αρχίσει τη λειτουργία του μέχρι τις αρχές του Οκτώβρη, ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.

Η γνωστή αποπροσανατολιστική διγλωσσία της σοσιαλδημοκρατίας στο απόγειο της, καλά εδραιωμένη στο υψηλό αριθμητικά πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ, έρχεται να αναδείξει πολύ παραστατικά την ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, το οποίο ως ..καλός και εγκεκριμένος από τα ιμπεριαλιστικά και ντόπια οικονομικά κέντρα διαχειριστής της κρίσης του καπιταλισμού, μεταφράζει τον εγκλωβισμό των λαϊκών μαζών στην παγίδα του δικομματισμού ως «λευκή επιταγή!» για ακόμη πιο μαύρες ημέρες, περισσότερες περικοπές των κοινωνικών δαπανών και εξαθλίωση των εργαζόμενων.

Στη βάση αυτή, κρίνεται απαραίτητο να θυμίσουμε ότι η προεκλογική υπόσχεση του ΠΑΣΟΚ για 1 δις € για την Παιδεία παίρνει σήμερα τη διάσταση του μέτρου της κατάργησης ενός ευέλικτου προγράμματος (Π.Δ.Σ) ρουσφετολογικής εξάρτησης, εργασιακής απαξίωσης και οικονομικής αφαίμαξης των πολλαπλώς βαλλόμενων ελαστικοποιημένων συναδέλφων, για να μεταφραστεί αύριο σε ένα ακόμη μικρότερο κονδύλι του κρατικού προϋπολογισμού για την Παιδεία και στη Εφαρμογή της ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ-ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, όπως στυγνά δήλωσε η νυν υπουργός στο πρόσφατο συνέδριο της ΟΛΜΕ.

Αυτή… τη «φιλολαϊκή» πολιτική σχεδιάζει να εφαρμόσει η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που απέσπασε μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης και σε συνθήκες εκλογικού αιφνιδιασμού, ένα υψηλό εκλογικό ποσοστό, προσφέροντας άριστες υπηρεσίες στο κεφάλαιο. Για να επιβεβαιώσει μάλιστα την προσήλωσή της στις αντιδραστικές συνθήκες της Ε.Ε, ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΥΡΗΝΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ (που καταργεί την παιδεία ως στοιχειώδες κοινωνικό αγαθό και επιβάλλει την ευέλικτη καταρτισιμότητα της αγοράς), για να προσδιορίσει το Υπουργείο της Παιδείας ως θεσμό που επιβλέπει τους μηχανισμούς της ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ.

Αυτή είναι η μεγάλη αλλαγή!, που υποσχέθηκε προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ και εφαρμόζει μετεκλογικά: Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ στις ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΙ στις ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.

Απέναντι σε αυτήν την αντιδραστική, στυγνά αντιλαϊκή πολιτική ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΙ, ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ.

  • ΝΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Η Π.Δ.Σ

  • ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ Π.Δ.Σ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ.

  • ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΝΔΥΛΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ.

  • Ο ΕΝΩΤΙΚΟΣ-ΜΑΖΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΕΥΡΥΝΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ.

ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΛΗ.



Το παραπάνω κείμενο σε μορφή pdf:
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΙΚΩΝ-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Δ.Σ